Lányom 3eves lesz. És Azt Veszem észre hogy nem eszi meg a húst. Ha olyat főzök, amibe van már nem kell neki. Lehet hogy vegás lesz?
Próbálj meg darált húsos dolgokat adni neki.
Ha sehogy sem megy: figyelj oda a plusz fehérjére, b vitaminokra, vasra. Ezeket nagyrészt a húsból tudja fedezni az ember. Illetve korábban már születtek cikkek arról, hogy a bélbaktériumok fejlődésének sem tesz jót ha nem eszik a gyerek húst.
Az nem ilyenkor dől el, hanem amikor agyilag is fel tudja fogni hogy a hús az mi, és ő hoz egy olyan döntést hogy vegetáriánus lesz.
A gyerekek többsége amúgy sem szereti a húst, max a csirke mellet. Azt is csak bizonyos formában, esetleg kis csirke csíkok rántva. Teljesen nornalis. Az én lányom pl imádja a húst, minden fele formában, tarja, marha, csirke, bármi. Sőt a májat is imádja. De az unoka tesói pl szinte semmilyen formában nem eszik meg, max az ilyen csirke nuggets, de ezzel semmi gond. Amugyis ilyenkor szokott kezdődni egy csomó gyereknél a válogatós időszak.
Amiben van benne, nem amibe.
Ha nem eszi a húst, akkor adnék neki több tejterméket.
Lányom a hozzátáplálás óta nem fogadja el a húst (semmilyen formában). Tojást, májat tejterméket eszik.
Figyelek arra, hogy több hüvelyest, spenótot, céklát egyen. Változatosan kapja a zöldségeket/gyümölcsöket. Trükközni is szoktam: a főzelékébe pépesítek húst illetve zsírt használok főzéshez, hogy mégiscsak kerüljön valami állati eredetű zsír és fehérje is a szervezetébe.
Így is vékony, de legalább a vérképe rendben van.
Én pl az lettem 20 éves koromra.
Ne erőltesd nála a húst (semmit se ér, csak feszültség lesz emiatt), de bátorítsd, hogy kóstoljon meg dolgokat (pl bolognai tényleg jó ötlet, én még a fasírtokkal/Stefánia szelettel próbálkoznék).
Több tejtermék helyett azonban inkább több hüvelyest (lencse, csicseriborsó, bab stb) csinálnék neki, illetve inkább igyekeznék neki több tojásos ételt adni.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Halat sem eszi meg, a panirozottat se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!