Mikor kezdjük a hozzátáplálást? Összezavarodtam, mindenki mást mond.
Ami nem tiszta, hogy miért lehet hamarabb kezdeni a hozzátáplálást tápszeres babáknál? Könnyebben megemésztik, mint az anyatejes babák?
Ha az én babám anyatejes, de még a kórházban az első 3 nap kapott tápszeres kiegészítést, akkor ő most melyik kategóriába tartozik: 4 vagy 6 hónapos kortól kezdjük a kóstolást?
Esetleg etető cumival elkezdhetjük a 4. hónaptól és a püréket a 6. hónaptól?
19
Konkrétan,én nem kóstoltatnék még egy anyatejes 4 hónapost. Se víz,se tea,semmi.
6 hònapos korukig mèg a vèkonybelük àteresztőkepessège nagyobb, mint egy nagyobb babànak. Erre azert van szükègük, hogy annyira gyorsan tudjanak gyarapodni, mint kesőbb soha. Viszont ezèrt nem is szabad màst kapniuk, mint anyatejet vagy tàpszert. 6 honapos kortòl pedig fokozatosan minden baba megèrik a hozzàtàplàlasra, termèszetesen nem az összes egyszerre. Figyelni kell a fentebb leírt jeleket, hogy tud-e ülni, nem tolja-e ki a szàjàbòl a falatot, stb.
Az, hogy a kòrhàzban tàpszerr kapott, azt jelenti, hogy nem volt kizàròlagosan szoptatott, baba. Mikor olyan statisztikakat kèszìtenek, hogy a kizàròlagosan szoptatott csoport betegesebb-e pl, akkor a nem kizàròlagosan szoptatott kategòriàba tartozik. Ez termèszetesen nem jelenti azt, hogy betegesebb lesz, vagy pont neki jön elő miatta ètelallergiaja, ez csak egy rizikòfaktor.
És az mit takar hogy önállóan tudjon ülni?
Úgy tudtam, hogy nem szabad még őket ilyenkor felültetni...Vagy próbáljam meg? Magától még nem ül fel, egyelőre csak az átfordulásnál tartunk. Nem terheli meg a gerincét ha felültetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!