Mikor kezdjük a hozzátáplálást? Összezavarodtam, mindenki mást mond.
Ami nem tiszta, hogy miért lehet hamarabb kezdeni a hozzátáplálást tápszeres babáknál? Könnyebben megemésztik, mint az anyatejes babák?
Ha az én babám anyatejes, de még a kórházban az első 3 nap kapott tápszeres kiegészítést, akkor ő most melyik kategóriába tartozik: 4 vagy 6 hónapos kortól kezdjük a kóstolást?
Esetleg etető cumival elkezdhetjük a 4. hónaptól és a püréket a 6. hónaptól?
Ha megérett rá, mindegy, hogy anyatejes vagy tápszeres:
Stabilan, önállóan ül és megtartja a fejét.
Képes kezeit, szemeit és száját összehangolni, önállóan ránézni az ételekre, felcsippenteni és a szájába helyezni őket.
Az ételeket le tudja nyelni. (Azok a babák, akik még nem állnak készen az új ízekre, visszalökik a nyelvükkel az ételt.)
Itt ingyenesen le tudsz tölteni egy kis segítséget. Csak tanácsok és nem szentírás.
A tápszeres babáknak edzettebb a gyomra, azért lehet előbb elkezdeni. A tied anyatejesnek számít. Megértem, hogy össze vagy zavarodva. A mi időnkben még 3 hónapos korban kezdték a hozzátáplálást, és lassan el is vették a cicit. Fél évesen már nem nagyon szoptak a csecsemők. Most meg a védőnő szerint az sem baj, ha 3 évesen szopik. Hát, szerintem ezzel is átestünk egy kicsit a ló túlsó oldalára.
A fiam rettentő sovány volt, nem tudott szopni, fejtem neki, de úgy is keveset evett. Heti 100 gr-ot hízott, a védőnő szerint az jó. De magas gyerek, kb. úgy nézett ki, mint akit éheztetnek. Csak pár órát aludt egy nap, folyton sírt. A gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy azért sír, mert ideges vagyok. Na, köszi, persze, hogy az vagyok, ha egész nap sír, és nem tudom megnyugtatni. Én, kövezzetek meg, elkezdtem 3 hónaposan a hozzátáplálást. A sima egyszerű vaníliás tejpéppel kezdtem, az olyan, mint a tápszer, csak sűrűbbre kell elkészíteni. (Amúgy szerintem pocsék. A gyerek először meglepődött, aztán nagyon rákapott. Én azóta is meg vagyok róla győződve, hogy ő éhezett az anyatejen. Onnantól kezdett jól kinézni, hogy ezt ette. A gyümiket később kezdtem neki én is.
Gondolom mert egyikük sem azt írta, amit a Szent WHO ajánl...
6 hónapos korig kizárólag anyatej, utána pedig csak kóstoltatás, nehogy a mennyei nedű kárára menjen, mert 1 éves korig a fő táplálék az anyatej. Plusz ne siettes semmit, mert úristen mi lesz szegény gyerek étkezési szokásaival, emésztésével mikor nagyobb lesz. Cicikézzen sokat, ráértek, akár 2 éves korig is.
Az új ajánlás h tápszeres és anyatejes babánál is csak 6 hósan kezdjük a ht.
Én mind a 3 gyereknél akkor kezdtem, mikor már láttam rajtuk h kívánják.
Nyúlt a tányérom felé, nagyon nézte ahogy eszek. Megkóstoltattam velük, ha nem tolta ki a nyelvével hanem elcuppogta, akkor másnap is kapottA nagynál nagyon gyorsan us haladtunk. Ő 5 hós anyatejes volt, de ő a kóstoltatás 3. Napján betolt egy fél üveggel.
A fiammal is 5 hósan kezdük. Tápszeres volt. Ő lassabban haladt.
A picilány (5hós tápszeres) volt a legnehezebb eset. Ő válogatós volt. Ami tetszett neki azt kóstoltatás címén simán benyomta volna üvegestül. Ami nem, azt tolta ki a nyelvével.
Úgy gondolom hogy látni fogod a gyerekeden h mikor érett rá. Mikor kívánja
Mi blw-zünk
6,5hónapig csak anyatej igény szerint (a szó szoros értelmében, se víz, se tea, se más felesleges kiegészítés)
Majd jöttek a falatkák
Igen jóétkű a lányom, egész szép mennyiséget megeszik, (most 8hónapos)
De a cici minden kaja után követelve van:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!