Teljesen összezavarodtam, mindenhol mást tanácsolnak hozzátáplálás terén. Akkor hogy is csináljam?
5 és fél hónapos a babám, és 1 hónapja már kóstolgatunk. Kapott almát, őszibarackot, krumplit, répát, sütőtököt. De nem sokat eszik belőlük, pár kanállal csak. Fele-fele arányban anyatejes-tápszeres.
6 hótól mit adhatok még neki? Vagy elég ennyi,és ezekből egyen egy "normálisabb" adagot,és majd utána bővítsem a választékot neki? És hány gramm számít már "nagyobb" adagnak? Ti hogy csináltátok?
Légyszíves próbálnátok esetleg mennyiséget is írni,hogy miből kb. mennyit(pl. fél alma, negyed alma...) és mikor eszik / evett babátok?
És még valami, bár nekünk még nem aktuális, de ebben sincs egyetértés: glutént mikor kezdtétek bevezetni és mivel,hogyan?
Köszi!
Felesleges volt már 4 hónaposan adni neki szerintem, ráértetek volna kb. most elkezdeni, így úgy lett volna, ahogy az első válaszoló írta.
A babád előtt van még az egész élet, amikor majd azt ehet, amit akar, ebben az első pár hónapban csak felkészül rá.
Mi is 5,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, most 11 hónapos és már szinte mindent eszik és többet, mint a 4 éves bátyja, úgyhogy így utólag nevetségesnek tűnik, hogy én is mit problémáztam ezen a témán :)
7 hónaposan adtam glutént teljes kiőrlésű gabonapépben, amit tejpép helyett kap, mivel a kicsim allergiás a tejfélékre. Asszem husit is akkor kapott először.
mi 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást.(mos 4,5hós, tehát kicsit több mint 2 hete) a babám még szopizik egy kicsit de már nagyrész sajna tápszeres, és az orvosunk monda h a gyümike nyugodtan elkezdhetjük eszegetni.
alma, barabk, szőlő(mag és héj nélkül pár szem),süőtök,körte. itt tartunk. az én babám egy hét után már megevett egy egész adagot amit megcsináltam ugy h nem kért tápszert utánna.ez kb egy 200g kész pempő.pl 1alma+1barack, vagy ma 1alma+100g süőtök volt a 10órai.
(új ízből mindig egy falat és a már bevált kutyulékból sok és egyre növeltem az ujdonságot)
ezt megeszi,persze ugy h egy kicsi kerül az én számba meg az előkére is, szóval olyan 130 szerintem ami ténylegesen a pocijában landol. szóval nálunk 1hét alatt kb ki lett váltva egy étkezés, pedig sosem tukmáltam belé.az ebéddel ettől függetlenül várok még 5hós koráig tuti.
Egyrészt azért kezdtük el,mert az orvos és védőnő egybehangzóan tanácsolta és maximálisan hiszek/bízom bennük, - főleg a doktornőben! Másrészt nem erre vonatkozott a kérdésem, hogy jól tettem -e vagy sem... ááá mindegy.
A használható (1. és 3. választ) nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!