Bébiétel..hogy lehetséges?
Azon gondolkoztam, hogy a bébiétel címkéje szerint nem tartalmaz se sót, se cukrot, se ízfokozót, se tartósítószert. Csak az adott zöldség/gyümölcs meg egy kis rizsliszt. Ha ez igaz, hogy lehetséges, hogy mindig ugyanaz az íze? Mármint ha én főzök sose egyforma, hiszen egyszer édesebb maga a zöldség amiből főzök, máskor kevésbé..
A saját kertünk gyümölcse se egyforma egymást követő szezonban.. Lehet csak tartalmaznak valamiféle ízfokozót, ami nincs feltüntetve vagy ez kizárt?
Mivel súlyos büntetést lehet kapni ilyen miatt, szerintem biztosan mindent feltüntetnek. Esetleg valami csoportosító szó lehet a ludas, amit feltuntetnek mert igen van benne, de lehet az 3 dolgot jelent, ami viszont valami extra. Például a színező anyagokat szokták talán csoportosítani, (főleg hogy többes számban írják a címkén) holott lehet több dologgal érik el az eredményt.
Én jópár “hogyan készült” műsort láttam és a gyári sor annyira ugyanúgy csinál mindent, hogy nem csodálkozom hogy ugyanolyan ízű minden. Mindig ugyanaz a hőfok, az idő, minden. Otthon meg csak csak változik a főzési idő, a gáz láng nagysága, ráadásul kis mennyiségben főzünk, ami szerintem változatosabb ízt ad mint egy tonna számra főzött étel. Szerintem ott másképp keveredik a “fűszerezés” is. Igen, tudom itt nincs fűszer :)
Mert ugyanolyan körülmények közt termesztik, ugyanazt a fajtát.
A kertedben ki van téve az időjárásnak, hogy mennyit locsolod, nincs szortírozva stb
Egyébként minden évben megkóstolod a bébikaját?
Nem biztos, hogy ugyanolyan
Ezeket nagytételben készítik. Ha többszáz kg zöldséget keversz össze, abban nem fog érvényesülni, ha valamelyik kicsit édesebb vagy vizesebb. A fôzési idô és hôfok is géppel beállított, egységes. Egy átlagos ízt kapsz.
Ha te csinálod otthon három szem zöldségbôl, ott érezni a különbséget. Esetleg fél perccel tovább fôzöd, vagy kicsit nagyobb a láng, emiatt jobban besûrûsödik és erôsebb az íze.
Bár ôszintén, ki az, aki minden üveg bébiételbe belekóstol mielôtt odaadja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!