Ki mit ad reggelire a babanak? Illetve ha 3 etkezes ki van valtva akkor melyik etkezesre mit adtok neki?
Az én lányom 10 hónapos, még most is reggelire tápszert kap. Tízórai és uzsonna joghurt, gyümölcs, ilyesmi. Ebédel rendes ételt, de kér még utána tápszert is, attól függ a mennyiség, hogy mennyit ebédelt. Vacsorázik szendvicset, virslit stb, de elalvás előtt iszik 250 ml tápszert.
500 ml tejalapú étkezés legyen meg egy nap, az a lényeg, de ebbe beleszámít a joghurt, tejpép, sajt stb.
7 hónaposan még nem volt kiváltva a reggeli, olyan 8-9 hónaposan lett. Tojássárgájából csináltam rántottát, meg gyümiket evett leginkább, néha pirítóst. De nálunk sokáig nem akart mást csak gyümölcsöt.
Most 14 hónapos és átsütött tükörtojást reggelizik sajttal, uborkával, pirítóssal.
7 hónapos kora körül a lányom úgy döntött, hogy nem issza meg a tápszert, hiába kínáltam. Ezért egy darabig tápszerrel készített gabonapépet adtam neki reggelire, azt szerette. Picit később, talán 10 hónaposan kezdte el ugyanazt a reggelit megenni, amit én is ettem.
Amikor 3 étkezése ki volt váltva akkor kb ilyen volt a menü:
Gabonás kása reggelire, tízóraira tápszer, ebédre hús zöldségekkel, körettel, uzsonna gyümölcs, joghurt, vacsora tápszer plusz kenyérfalatkák sajttal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!