8 hónapos babának hogy készítsem a főzeléket?
Úgy szoktam, hogy a zöldséget megpárolom, a húsit megfőzöm és botmixerrel pürésítem és ennyi. Nincs se rántás se habarás se olaj. Ez így gond?
Vettünk neki tejpépet és piros pöttyök jelentek meg a babán amik elmúltak amikor leálltunk a tejpéppel és a védőnő azt mondta, hogy egyenlőre hanyagoljuk a tejes dolgokat. Akkor ezek szerint se sajtot se tejfölt se natúr joghurtot nem vezethetek be egyenlőre? És akkor az olajat hogy tegyem a főzelékbe? Bocsi a sok kérdésért de nem nagyon értem én ezt, első baba.
"És akkor az olajat hogy tegyem a főzelékbe?"
Ezt a részt nem értem. Talán kanállal?
Egy 8 hónaposnak viszont nem kellene "bele mindent" trutymókat készíteni. Ez a kor az, amikor már a pürésen kezdőnek is ideje darabosabbat kínálni.
Felejtsd el a pürét. Éppen ez a kor, amikor a leginkább bevezethető a kizárólag darabos ennivaló. A brokkoli kezdésnek pont megfelelő. Puha, de darabos dolgok, a párolt zöldségek kiválóak ebből a szempontból.
Igaza van az 5-ösnek, most vagy püré, vagy darabos. Hozzátáplálás esetén nagyon nem mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!