Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 3 és fél hónapos babának...

3 és fél hónapos babának ártok néha egy kiskanál étellel?

Figyelt kérdés

Anyatejes, még vizet sem ivott soha, ügyesen szopik igény szerint.

Nagytesóval kivártuk a 6 hónapot, utána kezdtünk csak kóstolgatni, nagyon nehezen ment, nem fogadott el semmit kb 10 hós koráig nem nagyon tudtam kiváltani étkezést, mai napig rossz evő, pl zöldséget egyáltalán semmilyet nem eszik meg 5 évesen.

Szeretném ezt megelőzni most. Hátha így nyitottabb lesz a kicsi az ízekre.

Nagyon óvatosan csak pl 1 kiskanál reszelt alma leve, pár nap múlva megint. Máskor más gyümölcs vagy zöldség leve egy kiskanállal.

Lehet tőle baja? Egyáltalán ez kóstoltatádnak számít így egy kanállal pár naponta?

2020. nov. 16. 10:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

Engem 3 hósan kezdtek kóstoltatni és rengeteg emésztési gondom van felnőttként. Gratulálok annak akinek a babája egészseges 6 hósan, pont eddig a korig számít csak az egészség.

Most is megy a hasam mert ettem egy kis gyümölcsöt amit nem tudok megemészteni így 30 évesen, pedig 20 évesen ezzel nem volt baj. Csak úgy átszalad rajtam.

Sose értettem miért tud mindenki olyan vidáman bármit megenni, és kb 3 hónapja jöttem rá, amikor anyukám mondta hogy lassan hozzá kellene tápláljak, ne húzzam a dolgot, 3 hós lett a baba.... fú de sok mindent megmagyaráz. Étel érzékenységek tömkelege...

2020. nov. 16. 14:39
 12/15 anonim ***** válasza:
54%
Engem meg 2 hónaposan kezdtek hozzá táplálni és kutya bajom ahogy még nagyon sok embernek.Ahogy a te emésztesi problèmáidat sem lehet vissza vezetni a korai hozzátáplálásra úgy a másét sem.
2020. nov. 16. 14:59
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, várok még. A súlya nem stagnál, igazából három hósan megduplázta a születési súlyát, 7 kg.
2020. nov. 16. 17:32
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is 100% anyatejes volt, de nem tudtuk kihúzni 6 hónapos korig mert annyit mozgott, elkezdett kúszni, hogy nem volt elég tápláló már számára az anyatej. Kb.150g hízott 1 hónapban előtte 600-800g is megvolt.

Szóval mi kicsivel 5 hónapos után kezdtük.

Mindent megeszik a sárgabarack kivételével .

Napokban olvastam Vida Ágnes Babapszichologus irását, hogy a babák ízvilága a méhben fejlődik ki.

Ha változatosan étkezel a babád sem lesz válogatós.

De ha egy dologból eszel rengeteget, pl.: zöldség, vagy csak alma, akkor becsomolhet már hasban is és ezért nem fogja szeretni.

(Egyik ismerősöm nem bír a fagyira sem nézni olyan rosszul van tőle. Az anyukája mindig fagyit kívánt varandosan és liter számra ette.:) )

Szóval nem a hozzátáplálás előre hozásával tudod a babáddal megszerettetni a dolgokat, hanem még várandósan.

Persze biztos vannak kivételek.

De nővérem fia már 4 hosan hozzá lett táplálva, mert ott az anyatej kb.addig birta, utána tápszeres + pépes lett. Ennek ellenére ő is nagyon válogatós. Nem eszik meg kb.semmit.

Tesóm ezt csak úgy hívja: fényevő :D

+ nálunk még mindig szopizik már csak napi 2x max.3x.

10 hós.

2020. nov. 17. 04:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, arthatsz vele. Csak anyatejes lanyommal 6 honaposan kezdtem es nagyon jo evo. 7 honaposan mar evett mennyiseget. Mindjart 2 eves es meg mindig jol eszik. Van amit nem szeret, de nagyon valtozatosan eszik a mai napig. Szoval nem a kezdes idejetol fugg.
2020. nov. 17. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!