10 hónapos és javarészt még mindig csak tápszert fogad el. Mit tehetek?
Ha nem eszi meg a szilárd/pépes ételt, csak akkor pótolom utána tápszerrel. Csakhogy ez rendszeresen előfordul. 5-6 kiskanállal elfogad az ételből, majd elutasítja. A gyümölcsöt, kását, joghurtot még talán jobban eszi,jobb napokon néha mind megeszi, bár általában azt is otthagyja, de a főzelékeket egyáltalán nem. Kombinálva gyümölccsel sem. Üvegesben sem. Ez így megy, amióta hozzátáplálok. Szenvedés az egész. Cserébe lenyom 6-700 ml tápszert, egy nap, ebben benne van, hogy éjjel egyszer kel enni. Ha tehetné, nem is igényelné a rendes kaját, csak a tápszert.
Már nagyon kétségbeejtő az egész, senki se tud mondani már semmi újat, csak azt, hogy fogadjam el, ő ilyen. Még a gyerekorvos is ezt szajkózza.
De ennyi idősen ezt nem hiszem el, hogy normális. Aggódom.
Fú ne is mond. Ezt nekem is mondta egy jajj de okos. Tegyek cukrot a kajájába meg vegyek neki krémtúrót. Majd úgy megeszi. Mert neki van ismerőse akinek a gyerek csak a krémtúrót ette meg. Persze hogy a cukros vacakot megeszi. De ha anyuka nem ad akkor nem kattan rá a gyerek.
Ja meg hogy úgyse tudom elkerülni a cukrot. Oké persze egész életében nem is gondoltam. Meg bevallom ha pl sütit eszek megkóstolhatja. De sztem ez még mindig nem ugyan az mint egy 1 év alattit direktbe cukorral tömni reggel délben este
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!