Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 10 hónapos és javarészt még...

10 hónapos és javarészt még mindig csak tápszert fogad el. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Ha nem eszi meg a szilárd/pépes ételt, csak akkor pótolom utána tápszerrel. Csakhogy ez rendszeresen előfordul. 5-6 kiskanállal elfogad az ételből, majd elutasítja. A gyümölcsöt, kását, joghurtot még talán jobban eszi,jobb napokon néha mind megeszi, bár általában azt is otthagyja, de a főzelékeket egyáltalán nem. Kombinálva gyümölccsel sem. Üvegesben sem. Ez így megy, amióta hozzátáplálok. Szenvedés az egész. Cserébe lenyom 6-700 ml tápszert, egy nap, ebben benne van, hogy éjjel egyszer kel enni. Ha tehetné, nem is igényelné a rendes kaját, csak a tápszert.

Már nagyon kétségbeejtő az egész, senki se tud mondani már semmi újat, csak azt, hogy fogadjam el, ő ilyen. Még a gyerekorvos is ezt szajkózza.

De ennyi idősen ezt nem hiszem el, hogy normális. Aggódom.

2020. aug. 31. 21:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
#9,#10 ezeken kívül ő se eszik mást szívesen :/Kitartóan próbálkozok. Az okoskodókat már rég leszereltem. Volt akit leültettem, hogy etesse meg. Na akkor megállt nála is a tudomány. Persze értékelem, hogy csak segíteni akarnak, de amikor olyan tanácsot kapok, hogy cukrozzam meg a zöldségeket...
2020. szept. 2. 06:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Fú ne is mond. Ezt nekem is mondta egy jajj de okos. Tegyek cukrot a kajájába meg vegyek neki krémtúrót. Majd úgy megeszi. Mert neki van ismerőse akinek a gyerek csak a krémtúrót ette meg. Persze hogy a cukros vacakot megeszi. De ha anyuka nem ad akkor nem kattan rá a gyerek.

Ja meg hogy úgyse tudom elkerülni a cukrot. Oké persze egész életében nem is gondoltam. Meg bevallom ha pl sütit eszek megkóstolhatja. De sztem ez még mindig nem ugyan az mint egy 1 év alattit direktbe cukorral tömni reggel délben este

2020. szept. 2. 06:50
 13/13 A kérdező kommentje:
Persze, a cukor nem az ördögtől való, alkalmanként adok neki babakekszet,meghát a gyümölcsökben is van cukor. De azért nem fogom én se tömni krémtúróval, mert mást nem eszik. Adok neki rendee kaját, ha nem kéri, kipótolom tápszerrel. Aztán majdcsak lesz valahogy...
2020. szept. 2. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!