Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 10 hónapos és javarészt még...

10 hónapos és javarészt még mindig csak tápszert fogad el. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Ha nem eszi meg a szilárd/pépes ételt, csak akkor pótolom utána tápszerrel. Csakhogy ez rendszeresen előfordul. 5-6 kiskanállal elfogad az ételből, majd elutasítja. A gyümölcsöt, kását, joghurtot még talán jobban eszi,jobb napokon néha mind megeszi, bár általában azt is otthagyja, de a főzelékeket egyáltalán nem. Kombinálva gyümölccsel sem. Üvegesben sem. Ez így megy, amióta hozzátáplálok. Szenvedés az egész. Cserébe lenyom 6-700 ml tápszert, egy nap, ebben benne van, hogy éjjel egyszer kel enni. Ha tehetné, nem is igényelné a rendes kaját, csak a tápszert.

Már nagyon kétségbeejtő az egész, senki se tud mondani már semmi újat, csak azt, hogy fogadjam el, ő ilyen. Még a gyerekorvos is ezt szajkózza.

De ennyi idősen ezt nem hiszem el, hogy normális. Aggódom.

2020. aug. 31. 21:03
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja igen. Blw-t is próbáltuk, az sem jött be.
2020. aug. 31. 21:05
 2/13 anonim ***** válasza:
9%
Ennyi idősen ez tényleg nem normális. Egy ennyi idős gyereknek már rendes kaját kéne ennie, nem tápszert, vagy anyatejet. Szerintem ne üveges kaját vegyél neki, azokban mindenféle adalékanyag van. És próbálkozni kell, mindenképpen, mert a gyerek fejlődésének sem tesz jót, ha nem eszik normális kaját. Ez később baromi nagy problémát fog okozni. Főleg, hogy az ételeket sem fogja ismerni.
2020. aug. 31. 21:09
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Általában főzök, még egy baba-szakácskönyvet is vettem, csak hogy biztosan jól csináljam az ételeit. Üvegest max. heti egyszer adok neki, ha úgy esik, hogy máshol eszünk, vagy nincs időm aznap főzni.

Kihez fordulhatok? Milyen szakembernek mutathatom meg?

2020. aug. 31. 21:15
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Engedd hogy megfogja az ételt, belenyúljon. Illetve amikor játszik vigyél magaddal ételt, tedd mintegy véletlenül közétek és időnként nyúlj bele, egyél meg belőle egy-egy darabot. Lehet ez pl. keksz is akár vagy banán darabok, bármi, amit jónak látsz.

Valamint amikor esztek a pároddal ültessétek oda őt is. Ő is kap egy tányér bármit, ti szépen esztek, ő pedig látja, hogy a dolgok rendje, hogy az ember szilàrdat eszik. Utánzással tanulnak, látniuk kell, hogy ti is esztek (ha eddig nem látta esetleg).

2020. aug. 31. 21:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Együtt szoktam vele enni. Belenyúl a tálba, de csak morzsolja, maszatolja, majd eldobja a falatot. Sosem emelte még a szájához.
2020. aug. 31. 21:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne ess kétségbe. Egy csomoan írtak már ezen oldalon is, hogy egy évesen egyszer csak elkezdett enni a gyerekük. Addig kostoltass meg vele mindent, vezesd be az összes allergent. És ne eroltesd. Akkor csak megutalja.
2020. aug. 31. 22:01
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj nincs ezzel. Ilyenkor még csak a kóstolás a lényeg. Az én babám jövő héten 1 éves és nincs kiváltva étkezés. Na puff. Görcsöltem eleinte én is rajta, meg főzőcskéztem. Felesleges. 10 hósan lazán kapott a miénkből. Persze ha olyan volt a kaja.

Nyugodj meg. Engedd el magad. Ha befeszülsz csak rosszabb lesz. Majd elkezd enni

2020. aug. 31. 23:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hiába nem tudod elfogadni, attól még normális és elég gyakori és az erőltetéstől csak szarabb lesz. Nincs elkésve. Van, aki 1,5 évesen se eszik többet.
2020. szept. 1. 06:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A lànyom is ilyen, sőt ő sokszor meg sem kòstolja az ètelt. Amit imàd az a joghurt. Kipròbàltunk csomò mindent, de ő konkrètan összeszorìtja a szàjàt ès löki el a kezem. Nem ideàlis, de megtömni nem fogom (nem is tudnàm). Ez van, majd àtkattan nàla valami, addig pròbàlkozom. Ami rosszul esik az a környezetem okoskodàsa, de pròbàlom nem kattogni rajta :)
2020. szept. 1. 15:31
 10/13 anonim ***** válasza:
A joghurt nálunk is menő. Meg a vízbegríz és a banános zabkása
2020. szept. 1. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!