Teljesen elvesztem a hozzátáplálásban, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Kisbabám ma tölti a 7 hónapot. 4 hónapos korában kezdtem vele kóstoltatni, amit én már nagyon bánok. Tápszeres 8 hetes kora óta, a védőnő meg anyám nyomatták, hogy 4 hónaposan kezdjük el és minél hamarabb legyenek az étkezések kiváltva. Azóta egy rémálom az evés. Most ott tartunk, hogy se a tápszert nem akarja, és a gyümölcsökből, tejpépekből is alig-alig eszik pár kanállal. Zöldségeket nem szereti. A születési súlyát 20 dkg híján még mindig nem duplázta meg. Amúgy vidám, egész nap csicsereg, nevet, mászik, még nem stabilan, de felül. Igazából minden szuper, csak konkrétan nem tudom megetetni. Teát iszik ugyanolyan üvegből, amiből a tápszert kapná. A teát elfogadja, a tápszerről hallani sem akar, kivéve éjjel. Próbáltunk több félét, ízesítettet is. Mitévő legyek? Teljesen szét vagyok csúszva etéren, fogalmam sincs hogyan tovább, hogy hozzam helyre.2020. aug. 21. 08:46
21/29 anonim válasza:
Nem tudom ki pontozott le, és miért. Szerintem semmi rosszat nem írtam.
22/29 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam.
2020. aug. 21. 18:26
23/29 A kérdező kommentje:
Na most megint, lefektettem aludni, de egyszerűen nem lehet megetetni, mert torka szakadtából ordít, ahogy a cumisüveg a szájához ér. Délután evett kb. 100 g szilvát és ennyi. Most megint az lesz, hogy fel fog kelni éjjel kétszer és meg fog enni 2x170-200 ml-t, mert ugye egész nap nem evett szinte semmit. Egyszerűen nem értem az egészet.
2020. aug. 21. 21:07
24/29 Derwer válasza:
A mi 9hónaposunk ha csak 3szor ébred az jó... :P (cicizik)
nem fog egyik napról a másikra sikerülni a hozzátáplálás, ne várd ezt, de holnap újra(?) próbálod az etetést.
25/29 anonim válasza:
Örülj hogy legalább akkor éjszaka elfogadja.
26/29 A kérdező kommentje:
Nem az zavar elsősorban h nem megy a hozzátáplálás, hanem hogy a tápszert sem eszi meg napközben. És az sem zavar, h éjjel fel kell hozzá kelnem megetetni, hanem ezt nem hiszem el h normális dolog, hogy csak éjjel eszik, nappal meg nem.
2020. aug. 21. 21:47
27/29 A kérdező kommentje:
Szerintem valami oka kell hogy legyen, hogy ordítva rángatja magát, ha tápszerrel szeretném megetetni, más ételből meg pár falatot eszik összvissz. Szerintem jövő héten beszélek a gyerekorvossal, hogy lehet-e valami szervi oka annak, hogy ennyire gyűlöl enni.
2020. aug. 21. 21:50
28/29 A kérdező kommentje:
Meg nem szeretném, ha kialakulna nála valami evészavar, például h 4 éves koráig éjjelente felkel enni, mert így szokta meg, hogy nappal nem eszik, majd éjjel bepótolja.
2020. aug. 21. 21:51
29/29 anonim válasza:
A WHO azt is írja, hogy az 500ml tejalapúnak nappal kell meglenni? Mert ha éjjel 2x felkel 2x200ml-re, akkor nálatok majdnem megvan😀Kevesebb para nálad, és a babának is meg fog jönni az étvágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!