Teljesen elvesztem a hozzátáplálásban, mit tegyek?
És még egy dolog, csak egy példa: Mi flakonos vizet iszunk.
A vizet ~5hónaposan kezdte el fogyasztani, de csak is flakonból. (kiszúrtam a kupakot, hogy csöpögjön belőle. 1csapp/3sec vagy valami hasonló) a Csuda ivó cumikat, poharakat 3hónappal rá kezdte csak elfogadni.
Ez persze nem feltétlen működne nálatok, de a gyerek fő programja az utánzás, hagyni kell hagy tegye amire be van huzalozva. :)
Én nem olvasok könyveket, nem nézek táblázatokat. (A feleségem megteszi kettőnk helyett is)
Az én alapvetésem: A gyermeked jól érzi magát (azt írtad), így nagy baj nem lehet.
Hozzátáplálásnál azért arra figyelj, hogy pár napig (2-3) csak egy új dolgot vezess be, hogy ha allergiás lenne akkor tudd mire, vagy ha szorulása van, tud mitől.
Amúgy én is "hibáztam" hozzátáplálásnál, feénk rengeteg a vadszeder a a fiam meg imádja. 7hónapos korától eszi, de veszettül, aztán a feleségem emg mondja, hogy aprómagvasat nem kellet volna, allergiás lehet rá, anyám meg mondja, hgoy nem épp pollenmentes, és a többi. Tehát van amikor kockázatot vállaltam, akár tudatlanul is ezzel a hozzáállásommal , de azóta is úgy imádja a szedret. :)
Tejalapú a joghurt, tejföl.... stb Tudom tudom a nagykönyv szerint azt még nem kaphat. Engedd el ezt is. A legújabb ajánlás szerint nem kell az allergéneket sem késleltetni. Ne rágódj ilyeneken. Próbáld elengedni magad és kicsit élvezni az evést. Bohóckodj neki, egyél te is.
Jah meg evőeszközt is lehet mást próbálni. Nálunk egy időben jobban bejött a felnőtt kanál.
Meg nem tudom mikor esztek, de ne ragaszkodj időpontokhoz. Ha 12kor nem éhes pl akkor majd eszik később.
#13: Nem, ezt nem olvasta.
De az is igaz, hogy sok az új tanulmány, meg a nehezen kimutatható összefüggés, így semmi sem teljesen biztos.
Ugyanakkor mindenféle tanulmány nélkül is működtek a dolgok az elmúlt pár ezer évben. ;) (igen-igen, sokkal nagyobb volt a csecsemő halandóság is, stb, de akkor is, a legtöbb esetben elég ha bízunk az ösztöneinkben. Anakinnek is hogy bejött. :P )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!