Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Teljesen elvesztem a hozzátápl...

Teljesen elvesztem a hozzátáplálásban, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kisbabám ma tölti a 7 hónapot. 4 hónapos korában kezdtem vele kóstoltatni, amit én már nagyon bánok. Tápszeres 8 hetes kora óta, a védőnő meg anyám nyomatták, hogy 4 hónaposan kezdjük el és minél hamarabb legyenek az étkezések kiváltva. Azóta egy rémálom az evés. Most ott tartunk, hogy se a tápszert nem akarja, és a gyümölcsökből, tejpépekből is alig-alig eszik pár kanállal. Zöldségeket nem szereti. A születési súlyát 20 dkg híján még mindig nem duplázta meg. Amúgy vidám, egész nap csicsereg, nevet, mászik, még nem stabilan, de felül. Igazából minden szuper, csak konkrétan nem tudom megetetni. Teát iszik ugyanolyan üvegből, amiből a tápszert kapná. A teát elfogadja, a tápszerről hallani sem akar, kivéve éjjel. Próbáltunk több félét, ízesítettet is. Mitévő legyek? Teljesen szét vagyok csúszva etéren, fogalmam sincs hogyan tovább, hogy hozzam helyre.

2020. aug. 21. 08:46
1 2 3
 11/29 Derwer ***** válasza:
100%

És még egy dolog, csak egy példa: Mi flakonos vizet iszunk.

A vizet ~5hónaposan kezdte el fogyasztani, de csak is flakonból. (kiszúrtam a kupakot, hogy csöpögjön belőle. 1csapp/3sec vagy valami hasonló) a Csuda ivó cumikat, poharakat 3hónappal rá kezdte csak elfogadni.

Ez persze nem feltétlen működne nálatok, de a gyerek fő programja az utánzás, hagyni kell hagy tegye amire be van huzalozva. :)

2020. aug. 21. 12:08
 12/29 A kérdező kommentje:
Igen az elején a banán kicsit megfogta a hasát, de amióta más gyümikkel is próbálkozunk, azóta könnyebben kakil, mint amikor csak tápszert evett. Úgyhogy ezzel nincs gond, naponta egyet, van h kettőt is nyomat a pelusba. Csodálkozom is rajta amúgy, hogy mégis mi a fenét tud kakilni minden nap, ha kb. annyit eszik, mint egy kismadár. Akkor nem aggódom túl a dolgot, adok neki mindent ami megtetszik neki normál keretek között, aztán csak ráérez az evésre, meg nem meggyötört aggodalmaskodó pofával állok neki az egésznek, hogy "jaj biztos megint csak 3 falatot fog enni". Csak ugye azon pörgetem még fel magam, hogy 3 éves koráig napi 500 ml tejalapút kéne fogyasztania, ami neki közel sincsen meg így, hogy nem eszi a tápszert se, csak éjjel.
2020. aug. 21. 12:16
 13/29 Derwer ***** válasza:
100%

Én nem olvasok könyveket, nem nézek táblázatokat. (A feleségem megteszi kettőnk helyett is)

Az én alapvetésem: A gyermeked jól érzi magát (azt írtad), így nagy baj nem lehet.

Hozzátáplálásnál azért arra figyelj, hogy pár napig (2-3) csak egy új dolgot vezess be, hogy ha allergiás lenne akkor tudd mire, vagy ha szorulása van, tud mitől.

Amúgy én is "hibáztam" hozzátáplálásnál, feénk rengeteg a vadszeder a a fiam meg imádja. 7hónapos korától eszi, de veszettül, aztán a feleségem emg mondja, hogy aprómagvasat nem kellet volna, allergiás lehet rá, anyám meg mondja, hgoy nem épp pollenmentes, és a többi. Tehát van amikor kockázatot vállaltam, akár tudatlanul is ezzel a hozzáállásommal , de azóta is úgy imádja a szedret. :)

2020. aug. 21. 12:24
 14/29 A kérdező kommentje:
Na igen, ez meg a másik, hogy ahogy megtudtam h babát várok belevetettem magam az internetbe, és mindent IS elolvastam a gyereknevelésről és csecsemőgondozásról, mire megszületett, pontosan tudtam h milyennek KELL lennie egy babának, mikor, mennyit, hogyan kell ennie, mikor, mennyit, hogyan kell aludnia stb. Aztán megszületett, és kicsit sokkolt h ja ő nem egy robot, nincs beprogramozva, hanem egy gyerek, és bizony vannak igényei, vannak gondolatai, van ízlése, stb. :) Nem egyszerű, de szerencsére tényleg egy hihetetlen édes kiscsaj, hála Istennek az evésen kívül semmi bajunk.
2020. aug. 21. 12:30
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Tejalapú a joghurt, tejföl.... stb Tudom tudom a nagykönyv szerint azt még nem kaphat. Engedd el ezt is. A legújabb ajánlás szerint nem kell az allergéneket sem késleltetni. Ne rágódj ilyeneken. Próbáld elengedni magad és kicsit élvezni az evést. Bohóckodj neki, egyél te is.

Jah meg evőeszközt is lehet mást próbálni. Nálunk egy időben jobban bejött a felnőtt kanál.

Meg nem tudom mikor esztek, de ne ragaszkodj időpontokhoz. Ha 12kor nem éhes pl akkor majd eszik később.

2020. aug. 21. 12:30
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
13 Én tudatosan adtam a fiamnak 8-9 hósan málnát, epret. Azt ezek szerint nem olvasta a feleséged, hogy ha nincs allergiás a családban, akkor 1 év alatt is mehet minden.
2020. aug. 21. 12:35
 17/29 anonim ***** válasza:
46%
Lányom 14 hónapos, kezdetektől tápszeres. Kb.4 hónapos korában ketdtük a hozzátáplálást de nem a nagykönyv szerint. Őszibarack, sárgabarack.répa.krumpli stb.addig oké de onnantól fogva össze-vissza mindent evett. Kezébe adtam a babapiskótát és szépen elnyammogta, ezt követően bevált nála a krémtúró. Kb.7 hónaposan megkóstolta a bolognait, azóta is az a kedvence és a főtt tészta mindwn mennyiségben. Neki is volt hogy 2 napig nem evett nem tudtam miért. Kb.6 hós volt. Hát én is egyfeszt teáztattam pedig nem kellett volna. Ha cukrosat iszik nem fog leesni a vércukra, nem lesz éhes. Próbáld neki a vizet adni. Rántotta, virsli, tejbegríz, joghurt...sok sikert.
2020. aug. 21. 12:36
 18/29 anonim ***** válasza:
80%
Azért cukros vackokkal ne tömd mert meg fogja szokni meg nem is tesz jót egy ilyen kicsinek
2020. aug. 21. 12:58
 19/29 Derwer ***** válasza:
100%

#13: Nem, ezt nem olvasta.

De az is igaz, hogy sok az új tanulmány, meg a nehezen kimutatható összefüggés, így semmi sem teljesen biztos.

Ugyanakkor mindenféle tanulmány nélkül is működtek a dolgok az elmúlt pár ezer évben. ;) (igen-igen, sokkal nagyobb volt a csecsemő halandóság is, stb, de akkor is, a legtöbb esetben elég ha bízunk az ösztöneinkben. Anakinnek is hogy bejött. :P )

2020. aug. 21. 13:20
 20/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
2020. aug. 21. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!