Teljesen elvesztem a hozzátáplálásban, mit tegyek?
Miket adsz neki? Mihez van már hozzátáplálva?
Üveges bébi ételeket sem eszi meg?
Próbálj meg te magad csinálni bébi ételt.
Cékla+alma+csirkemell megpárolva és turmixolva kis folyadékkal (pl. A pároló vize.
Répa+alma+csirkemell -II-
Zöldborsó+kis darabka zeller+husi (ha szeretnél bele) -II-
Fú hát először is állj le a teáztatással. Vizzel itasd. Azt is inkább pohárból.
Azzal, hogy nem eszik nem tudsz mit csinálni. Esetleg ha kap nasit (keksz, pufi) azzal is le kell állni. Nem írod milyen ételeket kap. Üveges? Saját készítésű? Milyen gyümölcs, zöldség? Darabosat próbáltad?
Nyugi. Ez a legfontosabb. Érzi ha ráfeszülsz és csak azért sem. Nekem 1 éves a babám és még mindig nem eszik mennyiséget. Majdnem minden evés után cicizik. Neked azért gáz a helyzeted mert ugye tápszert se eszik.
Inni én első pillanattól pohárból itattam vízzel. Elsőre neki se ment de megtanulta. Nyilván te tartod a poharat. Odatartod. Kicsit öntesz a szájába és elveszed. Így kortyoltatod apránként. Azért lenne fontos hogy most a vizet szokja meg, mert aztán később nem issza meg.
Etetésnél próbálj több ízt, állagot. Majdnem teljesen folyóstól a darabosabbig. Édes és savanykásabb ízt is. Az én babám pl a banánt először nem ette viszont a joghurtot lazán.
Mondom itt az a legnagyobb probléma, hogy a tápszert sem eszi. Ebben nem tudok tanácsot adni mert szoptatok, de hátha lesz valaki. Vagy esetleg fb csoportot nézz. Vannak babakajás csopik
"ha én eszem valamit, azt majd kinézi a számból,"
Na pont ez az! :)
Nálunk is a feleségem nyomatta a pépes kajákat. Én, az apa meg megvontam a vállam és kapott a banánból amit épp ettem. Egyből jobban tetszett neki. Aztán jött az avokádó, barack, stb,stb. Most 9hónaposan már pörköltet is eszik, (házi) lekvárokat, túrós tésztát eszik, kenyeret marcangolja. (sehol sincs még a foga)
Megjegyzés: amikor elkezded hozzátáplálni a széklete keményebb lesz, ez természetes. (persze ne sírjon amikor nyomja!) A banán pont kifejezetten alkalmas erre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!