Most mit tegyek, hogyan engedjem el, hogy semmit sem eszik?
8 hónapos a tápszeres babám, 4 hónaposan kezdtük védőnői, orvosi engedéllyel a hozzátáplálást. Úgy kezdtem ahogyan kell, almalé, párolt alma, gyümölcsök, zöldségek a korának mindig megfelelően elkészítve.
De semmit sem akar enni.
Már minden lézető dolgot kipróbáltam, sok embertől tanácsokat kértem, egy-két kedves anyuka még át is jött hozzánk megnézni, mi lehet a baj, de ők se láttak még ilyet.
Aztán sok módszer és idegeskedés után azt mondják engedjem el. De azt hogyan kell? Csak tápszer nem elég a fejlődéséhez, nem adhatok már neki csak azt.
Védőnő se tud már semmit, csak azt hogy az idő talán megoldja.
Minden kaja amit megcsinálok vagy megveszek, a kukában landol, rámegy az időm, pénzem. Sokszor úgy állok neki főzni/venni, hogy úgyis kidobom, kiköpi.
Egyébként jó súlyú baba, megfelelően fejlődik, addig nem aggódik a gyerekorvos sem.
Szóval hogyan engedjem el?
Úgy kell elengedni, hogy hagyod a p.ba a pureket, mert már elég nagy. Elé teszel pár almát, répát, virslit, kenyeret, sajtot felvagva. Ha eszik hurrá. Ha szét dobálja, nem baj. Aztan kap tapszert szépen minden étkezésre. Egyszer csak szépen el fog kezdeni enni darabos kaját.
Amúgy összegyurhatnank a gyerekeinket mert az en 6 honaposom meg tapszert nem hajlandó enni 😅
Az én fiam mindjárt 11 hónapos, darabosat kap de pár falatnál többet nem eszik. Az elején én is szresszeltem, de aztán megnyugtatott a védőnő. Majd eszik ha akar. Ő még csak kostolgat. 🤷 Amíg jó húsba van, szépen fejlődik nincs baj. Elég az anyatej is. Esetetekben tápszer.
A kidobás témát úgy oldom meg, hogy ha olyat eszünk amit ehet akkor kap, ha nem akkor csinálok neki pár falatot amit megeszek ha ő nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!