Mi a véleményetek a BLWről? Van köztetek olyan, aki ezt alkalmazta? Nem ástam még bele magam ezért minden tapasztalat, érv és ellenérv érdekel.
Mi úgy kezdtük el, hogy iszsz babám nem akarta a hozzátáplálást. Nem érdekelte se a püré, se a kanál. Aztán a kezébe adtam egy darab kiflit 8 hónaposan, és nagyon ügyesen elnyammogta. Onnantól át is tértünk arra, hogy ő evett egyedül, eleinte kézzel, de egy evésen műanyag villával már egész ügyes volt, kanállal jól evett.
Volt, hogy kézzel szedte ki a levesből a répát, aztán nem győztük öltöztetni, de nem érdekelt, csak hogy egyen és igyon.
Most három éves, nem válogatós, ügyesen eszik, és étteremben is vállalhatóan viselkedik. :)
Nagyon ritka, hogy öklendezett egyet-egyet, vagy köhögött egy morzsától. De ennyit a két nagy tesó is, akikkel azt se tudtam, hogy ilyen létezik.
Azzal hogy minél korábban egyen darabosat, egyetértek.
Azzal is, hogy hagyni kell a gyereket egyedül próbálkozni, nem pedig tömni.
DE a blw teljes sorrednélküliségével, nem tudok azonosulni.
Rögtön az elejétől darabosan kínáltam mindent, de nem azt ette amit mi, hanem inkább én azt, amit neki "lehetett'. A blw nem ismer ilyet, csak a méz, a füstölt húsok és a tk cuccok szerepelnek a BLW-s tiltólistán. A mi családunkban viszont van táplálékallergia, így nem akartam azt kockáztatni, hogy a sok komplex kajából kelljen totózni.
Kedves előző! A BLW egyik alapja az, hogy minden receptet adaptál a babára és 1 éves korig a család étkezését igazítja a babához. Táplálék allergia gyanú esetén (ahol már van valakinek) meg szintén azt javasolja, hogy különös odafigyeléssel kezeljék a helyzetet.
Ezt csak úgy irom, mert én nem bírtam teljesen betartani a szabályaikat. Ha olyan étel volt akkor én kanalaztam neki, ha olyan akkor ő evett kézzel. És az összes tipikus allergént (glutén, tej, eper, méz stb) aprànként vezettem be, úgy hogy akkor semmi más újat nem adtam neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!