Színfogó kendő valóban jó? Melyik fajta? Érv ellenérv?
Mondjátok már el ez meg mi? Most hallom először.
Köszi!
Kedves második, a színfogó kendő egy olyan kendő, amit a mosáskor a mosógépbe teszel a ruhákra, ha különböző színű ruhákat szeretnél összemosni, mert pl. sok fehér, de csak 1-2 színes ruhád van, vagy fordítva. A kendő felfogja a kieresztett színeket és a fehér, világos ruha nem színeződik el, a piros nem fogja be a kéket és így tovább.
Drogériákban lehet kapni de talán már nagyáruházakban is. Az adagolás a csomagoláson fel van tüntetve, tehát hogy milyen arányú sötét/színes/fehér ruhához hány kendő javasolt.
Kérdező,
nekem nagyon bevált, mivel szinte csak sötét, fekete ill. sötét színű ruháink vannak, elvétve világos, ezért nekem megspórol mindig 1-1 külön mosást. Előtte, ha összemostam 1-2 mosás után tényleg szürke volt a fehér, de a kendővel egyáltalán nem. Én a Rossmannosat szoktam venni.
Köszönöm a válaszokat :)
Utolsó te milyen fajta kendőt használtál?
Általában rózsaszínt, szürkét és feketét mosok együtt színfogóval. A színfogó rendszeresen pink lesz, de mindennek nagyon szép marad a színe, úgyhogy nekem bejött.
A lila ágyneműmet is együtt mosom a fehér lepedővel. Nem látszik rajta.
Ááááh, csak penzkidobas!
En nem szoktam hasznalni semmilyen kendöt.
Ha, van vilagos ruha, egy-ket-harom darab, akkor rövid programmon lefutattom a mosogepet ca. 40 perc, aztan annyi.
Nem kell stresszelni a bevasarlasnal, hogy most még kendö is kell, jajj el ne felejtsem. Kendövel is összefoghatjak egymast a ruhak.
A Calgon miegyeb is hülyeseg, mert a mososzerek mar eleve tartalmaznak vizkötelenitö szert.
En csak mososzert hasznalok, valamikor Lenor helyet, haztartasi ecetet, a ruhakat fertötleniti, puhava teszi es az ecet gyben tisztitja a gepet.
Eleve nem értem a kendőzést: színes ruhát sosem mosok fehérrel, mert vagy színeshez való mosószert használok - amitől a fehér nem lesz fehér, vagy fehér mosószerrel mosok, de az meg - kendő ide, kendő oda -, árt a színesnek.
Ha pedig színeresztő ruhát akarok mosni, arra ott a két kis kezem. Nem egy vaszizdasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!