Masfel eves iszonyu valogatos, mit csinaljak?
Segitsetek!
Masfel evesem gyakorlatilag csak az uveges kajat hajlando elfogadni, pedig nagyon sokat foztem neki a hozzataplalas kezdeten is. Egyszeruen nem tudom neki azt adni, amit mi eszunk. Probaltam olyat fozni, mint az iveges kaja, de az sem kell neki. Gyumolcsoket kikopi miutan megragta, egyedul babant eszik. Semmi nyers zoldseg, meg sem kostolja. Reggelire eszik lekvaros kenyeret vagy kenomajas kenyeret. Ennyi. Joghurtot szereti, de ha abban vannak zabpehely darabok, mar kopi ki. Nem tudom mit csinaljak.....
A megoldást én sem tudom, csak azért írok, hogy tudd, nem egyedülálló: az én kislányom is 1,5 éves, és mintha róla írtál volna.
Én próbálkozom kitartóan, időnként még egyszer-egyszer sikerélményem is van; de legtöbbször, ha normál ételt adok Neki, akkor félretolja a tényért, és közli, hogy 'Kutyusnak!'
Idővel csak jobb lesz. Olyanról még nem hallottam, hogy egy óvodás, vagy iskolás csak üveges bébiételt enne; úgyhogy arra gyúrok, hogy idővel ez változni fog.
Kedves 2-es! Koszonom a valaszod, nem orulok, hogy masnal is fenn all ez, de valahol talan megnyugtato. Ha barmi otletet kapsz, vagy bevalik valami, kerlek ird majd meg! Egyebkent ha nem fogadja el, amit fozol, adsz neki mast helyette (pl uvegest)?
Kedves 3-as! Probaltam, de nem hulye...azonnal levette, hogy valami turpissag van a dologban.....
#1 Én odaadom az üvegest, ha nem eszi meg, amit elé rakok. Valamit azért kell ennie. Egyébként a bébiételeknél nem válogat. Akármilyen lehet, mindet megeszi az egész üveggel.
Félsikereim vannak pl.: joghurtba, tejfölbe mártott kenyeret megeszi. Ha leszedem a pogácsa tetejét, hogy vékony darab legyen, és rákenek egy Mackó sajtot, azt is. Most azt próbálom majd, hogy főzök valamit, ami az adott bébiételhez hasonló, és összekeverem fele-fele arányban. Majd meglátjuk, hogy bejön-e...
Én is csak az együttérzésemet tudom kifejezni. Amikor a kisfiam 1,5 éves volt, nagyon válogatós lett. Üvegesből csak a gyümölcsösöket és még 1-2 fajtát volt hajlandó enni, néha kenyeret, joghurtot.
Aztán nyáron, amikor nagycsaládostul lementünk a Balcsipartra és vittük a szendvicseket, szeletelt dinnyeket, rágcsákat, akkor gyakorlatilag mindenre "ráharapott". Innen is voltak visszaesések.
Most 2 éves és nagy sikernek érzem, hogy mindenféle üvegest megeszik, illetve túrógombóccal, narancssal, almával ügyeskedik, de most az új galiba, hogy nem eszi meg a kenyér héját. Abban bízom, hogy ez is elmúlik :)
Nektek is szurkolok. Jól álltok, ne idegeskedj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!