Nem eszik a gyerek semmit?
Sziasztok!
Ismerosom fia 4eves mult. Es tejszeleten muzlin esetleg pogacsan kivul semmit nem eszik. Tudom, hogy az edesanyja nem nagy fozomester ugyhogy eleg sokaig bebietelt evett. (ezt esetleg meg mostis megeszi) mindent kikop vagy inkabb megsem kostolja. Az oviban sem eszik egy falatot sem. A szulok pedig nemis probalkoznak “hat o nem eszik ugysem”. Reggel kikeszitik a muzli csipszet amit megeszik aztan levan a gond rola egesznapra. En a gyereket sajnalom... ugy tanacsolnek nekik valami hasznosat mivel, hogy probalkozzanak. De mit?
4 éves gyerek azt csinálja, amit otthon lát.
"A szulok pedig nemis probalkoznak"
Erről ennyit.
4 éves nem azt csinálja, amit otthon làt, hanem amit kigondol.
Ez van, nem tudnak mit tenni. Én vicces formàra vágtam, gyönyörűen díszítettem, játszottam humorral mandarinvérszívósat, kipróbáltam minden nemzet ételét, rendeltünk a legjobb éttermekből, vittem is el étterembe, főztem én, a rokonok, voltunk úszni, sportolni, erdőben, leszűrtem a levest, együtt csináltuk, fenyegettem, hagytam hogy belenyúljon kézzel, mi szedtük a kertben az általunk növesztett zöldséget, gyümölcsöt, éheztettem egy napot, szagoltattam az illatát, megetettük a babákat, evett egyedül, külön, eltakartam az ételt, hagytam hogy kiturkálja ami kell neki...
Nem használ rohadtul semmi. De még csak az sem segít, ha lefogom, benyomom a szájába egy kis pötty eperlekvárt, hiába édes, nem eszi meg..Lefogással pár ételt már hajlandó megenni(egyszer lefogom utána már magától eszi), de az idő használ csak..
5 évig tiltakozott a málna ellen, a jégsaláta ellen, mindig volt, itt nő a kertben, egyszer gondol egyet, megkóstolja és màr eszi is..
Mindenevő vagyok és imádok enni, sok az éttermes étel, a házikoszt, mégsem.. tőlem nem ezt látta, sőt. Még édességek közt is válogat, puding nem, krémtúró nem, mákosguba igen.
Ott adtam fel, mikor a mekis sajtburgert is kiköpte(nem volt benne uborka) azt is úgy kellett belekönyörögni erőszakkal..Még a BACONT sem szereti!
Sokáig azt hittem nem érez ízeket, szagokat, de nem, érez..
Ők is változtatnának ezen! Mindenkitôl várnak segitséget!
Az ovodában sem eszik egy falatot sem, egésznap. Sirva éhesen megy haza. Ott meg kapja a tejszeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!