Mit eszik a 15-16 hónapos gyereked, aki már csak reggel-este szopizik kb 2 percig?
Tesóm panaszkodott, hogy vagyonokat megeszik a gyerek, és mennyit költ üveges bébiételre. Heti 10-14 ezerre mondta a gyerek etetését.
Mi még csak most kezdjük majd a kóstolást januárban, de én nem szeretnék üvegeset adni, legfeljebb alkalmanként, és ha nálunk is olyan jól megy az evés, mint náluk, remélem, jövő ilyenkor már nagyjából azt fogja enni, amit mi. Persze, ez a babámtól is függ. De valóban reális ennyit költeni egy 15 hós gyerek ételére? Ha már minden be van vezetve, és mindent szívesen eszik, akkor miért pépes bébiételt kap vajon? Nem az én gyerekem, sose szólok bele senki gyereknevelésébe, nem is vagyok még tapasztalt sem a témában, ezért érdekelne, hogy másoknál mi a helyzet a témában?
17 hónapos a kislányom. Eddig szépen megevett már mindent. Korábban sosem volt gond az evésével, de mostanra elkezdett válogatni. Sokszor újra vissza kell térnem a bébiételekhez, mert azokat legalább tuti megeszi. És igen; így elég sokba kerül. Egy üveg bébiétel kb. 5-600 FT. Ha valaki csak azt adja, azt szorozd be 30-cal. És ez csak az ebédje! Úgyhogy még keveset is írtál. A kislányom étkeztetése tejitallal, tejtermékekkel, gyümölcsökkel, babakeszekkel, tejpépekkel tuti, hogy minimum havi 30.000.-et kitesznek.
De nyilván, ilyenkor nem is a pénzt nézi az ember.
Ez teljesen egyéni. Az enyém csak a bébiételt ette meg, abból se mindent és vannak márkák, amit én se adok szívesen, nagyjából hippet evett legtöbbször, abból 1 üveg 500 ft, nálunk csak napi 1 üveg fogyott, de biztos van olyan gyerek aki 2-3 üveggel megeszik egy nap, az már napi 1500, hozzáadod a reggelit, kijön a heti 10-15 ezer.
Lehet, hogy csak pépeset tud enni, sok oka lehet, nálunk pl. az van, hogy a keményebb ételt bent hagyja a szájában, nem nyeli le, nem köpi ki, kiszedhetem neki úgy, hogy bömböl közben, úgyhogy én nem adok neki pörköltet, meg mást, amit mi eszünk, mert nem akarom bögetni, sokszor 1-3 évesnek való gyerekételt eszik, az is baromi drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!