Ez már elfogadható 5 hós babánál?
Ma kap 4. alkalommal babám almát. Nagyon piciket nyammogott eddig belőle,azért bevezetettnek számít vajon?Jöhet a következő gyümölcs?
Tapasztalatlan anyuka vagyok sajnos, ezért kíváncsi lennék tapasztalt anyukák válaszára.
Illetve babám még löki ki a nyelvével a kanalat. Lehet fel kéne egy időre függeszteni a hozzátáplálást?
Én 5,5 hónaposan kezdtem, de ezt a 4 napig csak add bullshitet sose tartottam. Annyi, hogy új dolgot először keveset adtam illetve kezdetben nem adtam két újat egyszerre (most már ezt se tartom).
Az első 2 hétben ez a kóstolgatás ment, alma, körte, barack a tízóraira. Utána tudtam neki mennyiséget adni tízóraira, akkor ebédnél elkezdtem a főzelèk kóstoltatást.
7 hónapos korára stabilan kivàltottam a tízórait és az ebédhez bevezettem a husit is. 8 hónapos korára mindkettő kiváltódott. Most 9 hónapos, már a 3. étkezés is mennyiség, de ott még kell utàna szopi. Viszont reggel 7 és du 4 között nálunk már nincsen szopi, ami nekem nagyon jó, de rajta se látok semmi hátrányt, ha látja hogy rakom neki össze a kaját, már boldogan "drukkol".
A legtöbb dolgot örömmel ette, semmilyen allergiája nem lett. De ő érdeklődött a kaják iránt már addigra.
Hozzá kell tenni, hogy nálunk mellen alszik és éjjel is jelentkezik 3 óránkébt rövid, leginkább komfort szopira/szomjoltásra, amit jelenleg nem akarok bolygatni, viszont emiatt a nappali elválasztással bátrabb vagyok.
De minden baba és èlethelyzet más. Szerintem adhatsz kövi gyümölcsöt, főleg mert lehet hogy az jobban fog ízleni. Az alma elég savanyú nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!