Nem eszik egy kicsit keveset az 1 éves kislányom?
Ha csak ez az egy napja volt ilyen, mert kirándultatok és minden más érdekesebb volt, akkor belefér, nincs ezzel baj.
De ha napokig ennyit eszik az már nem jó, mert semmi tápanyag, vitamin nincs így benne
Kislányom is 1 éves; Hozzá képest nagyon keveset eszik (bár Ő extrán jó evő):
Reggeli: 200 ml tejital + kb. 1/3 kifli
Tízórai: gyümölcs (ma épp 1 db őszibarack)
Ebéd: valamilyen menü, amiből simán megeszik 220- 250g-ot
Uzsonna: ma 1 vajas croassant volt. (Máskor joghurt/ túró + gyümölcs, vagy szendvics)
Vacsora: 200 ml tejital
Mindezek ellenére egyáltalán nem duci baba: 9 kg, 75 cm
Vannak jobban, és rosszabbul evő gyerekek. Én a helyedben többfélével próbálkoznék. Biztos van olyan, amit szeret.
De ha nem rendszeresen eszik ilyen keveset, akkor okozhatja pl. fogzás is.
Igazabol sosem evett sokat. Tápszerből 4 hónapos kora óta 120ml-t evett, még amikor el sem kezdtük a hozzátáplálást. Általában úgy van hogy:
Reggeli: 120ml tápszer, most már majd tejital
Uzsonna: fél vagy 1 banán vagy 1 barack vagy más gyümölcs
Ebéd: mostmar kb azt eszi amit mi, abból olyan 100-150g
Uzsi: általában valami tejtermék, joghurtból megissza a 180g-ot.
Vacsora: van amikor velünk vacsizik de ha épp nem vagy nem elég neki akkor 120ml tápszer.
Az a legnagyobb gond, hogy ezeket nem eszi meg egyszerre, mármint eszik néhány falatot felkel az etetőszékből szalad egyet, játszik közben néha oda jön egy falatért. Egyszerűen nem tud nyugodtan leülni és enni. Próbáltam hogy ölbe veszem és nem engedem el játszani, közben magyarázom neki, hogy most eszünk és nem játszunk de csak hiszti a vége és végképp nem eszik... Nem tudom mit rontottam el. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!