Nagyon keveset eszik a kislányom?
November 8-án lesz 8 hónapos. Mivel aih-s, ezért most vezetem be neki a húst. Amúgy is mostanában kéne, de kicsit óvatos volt a vdőnő. Tej és tojásmentes diétán van, és szopik. Rengeteget. Igazából nem tudom ki9váltani se a délelőtti szopit, se a délit. Védőnő szerint a délit már most ki kellene, kapjon minden nap csmellet vagy cs.combot, heti1x májat. Igen ám, de akármit adok neki, 4-5 kiskanállal eszik belőle,utána kéri a szopit. És úgy szopik, mint aki egy hete nem evett....
Más anyatejes baba is ezt csinálja? Kicsit aggódok, bár tejem van, de egyrészt fogyok elfele, másrészt a tápanyag nem elég már szerintem neki. Bár gyarapodik lassanként.
Eszik már:krumpli, spenót, alma, barack, banán, rizs, csmáj, cs comb, csmell, répa, céklát is fog hamarosan, iszik babavizet (1-2 kortyot abból is).
Bìzzàl magadban meg a babàban. Az én lànyom 7 hónapos múlt,màr a sìràs kerülgetett,hogy éhen hal mert nem biztos cicizik eleget és semmit sem hajlandó megenni. Aztàn egyik nap megette a szőlőlevet, màsnap a szőlőt is, aztàn a céklàt, 2 hete"eszik" és fog nélkül fél szelet csirkemellett evett meg tegnap, és a délelőtti cicizésnél addig "hisztizik", sìr amìg nem adok neki vmit enni, délutàn ugyanez van.
Mìg a fiam napról napra evett többet és szép lassan evett meg mindent, a kis bélpoklosunk meg egyik napról a màsikra, ma màr egy teljes adag sütőtököt evett meg.
Majd haladtok lassan, nem kell izgulni. Olyan még nem.volt,hogy amelyik gyereknek kìnàlgatjàk az ételt az éhen halt.
A védőnőre meg nem.kell feltétlenül hallgatni, te vagy az anyja te döntöd el mi a jó a babànak meg neked.
Az én picim 11 hónapos koráig semmit nem volt hajlandó enni, kizárólag szopizott. Én SOHA nem idegeskedtem ezen 1 percig sem, úgy voltam vele majd ha igényli a szervezet akkor eszik.
Azóta a rákapott az evésre, mindent megeszik , felnőtt adagokat most így másfélévesen napi nyolc féle párolt zöldséget, stb. gond nélkül. Soha semmit nem szabad erőltetni, főleg nem az evést. Egy éves korig egyébként is a fő táplálék az anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!