Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen más ételt adhatnék neki?

Eszto18 kérdése:

Milyen más ételt adhatnék neki?

Figyelt kérdés
5 hós kora óta adom neki a főzelékeket persze mindent a maga idejében vezettem be az étrendjébe. Most 1 éves és 1 hós és 3 foga van csak a kislányomnak. Nem akarja enni már a főzelékeket husival. Nagyon sokféle főzeléket csináltam neki. De ahogy már említettem 5 hós kora óta kapja őket megunta és már akármelyiket csinálom neki nem akarja megenni. Nem tudom mit csináljak neki mert a husit valahogy be kellene jutatni a szervezetébe meg hát főttétel ebédre elengedhetetlen. Tojást sajtot ilyeneket már eszik. Reggelire vagy vacsira de ebédre nem tudom mi mást csinálhatnék neki főzeléken kívül Milyen más ételt adhatnék neki? Vagy recept tipeket is szivesen fogadnék.

2019. szept. 1. 22:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tehát 13 hónapos. Szerintem nyugodtan adhatod neki amit ti esztek. Tetszeni fog neki :)
2019. szept. 1. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

13 hónapos-mindent ehet!-levesek, tészták, rizs, tarhonya, párolt zöldség, rakott tészták, rakott zöldségek, pörköltek.

Lehet egyébként azért nem eszik mert pl jön a foga

2019. szept. 1. 22:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Holnap lesz 14 hós a gyerekem.

A szülinapo marhapörit nokedlivel már ette.

/ pedig rosszul ment a ht. 10 hósan egy étkezés sem volt kiváltva... De folyamatosan, amit lehetett kóstolt/

Amit szeret azt kap a miénkből, ha nem, akkor kap külön főzeléket.

2019. szept. 1. 22:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam hogy azért nem eszik mert jön a foga de mást meg megeszik pl tojásrántotta reggelire meg ilyesmiket megeszi ami nem főzelék. Szóval maradt az hogy ráunt a főzelékre. Csak még ugye nem tud rágni 3 foggal és így félek neki dolgokat adni pedig muszáj lenne. De a főthust is adhatom neki mar csak úgy apro darabokban? Egyébként köszönöm a válaszokat :)
2019. szept. 1. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi meg tudja rágni! Kislányom 8 hónapos kora óta csak darabosan hajlandó megenni mindent!! 11,5 hónapos volt mikor kijött az első foga! Most lesz 1 éves és neki is 3 foga van de simán elrágja!
2019. szept. 1. 22:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is későn jöttek a babám fogai, 1 évesen, 1 hónaposan 4 foga volt a fiamnak. Biztosan a fogzás viseli meg a te babádat. Nyugodtan adhatsz neki a ti kajátokból, csak ne legyél túl sós, fűszeres, erős. Az enyém imádja a leveseket:tarhonya, házi májgombóc, grízgombóc... Tészták, Tojásostészta, sajtostészta, paradicsomos Bolognai jellegű tészta, krumplistészta, virslit néha szoktam neki venni a Pikok kölyökvirslijét jó minőségű, fasírozottat, zöldséges fasírozottat, sült husit, stb.
2019. szept. 1. 23:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A rágás nem a fogak függvénye. Ne hiába vannak a ble-s babák. Innyel nagyon szépen elmorzsolja. Ha a rágófogakra vársz, azok meg 2 év körüli is lehet mire jönnek. Szüksége van a szájnak a rágó mozfulatokra, erősíti az arcizmokat, segít a beszéd kialakulásának feltételében. Szóval nyugodtan adj. A fiam akkor kezdrtt eszegetni, 13 hónaposan, a kirantott husit is simán darabban tolja. Nagyon kevés az az étel, amit püreként vagy apró darabokban fogad el.
2019. szept. 2. 06:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán mehetnének a tészták, valamilyen szósszal, a kisebbnek 2 foga van, de az ínyevel már rágni tud.
2019. szept. 2. 07:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Rendben akkor megfogadon a tanácsokat :) Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2019. szept. 2. 08:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért a főzelék is darabos, vagy még mindig turmixolod neki????

Ha nagyon félsz a darabostól akkor először villával törd össze.

Dehát eszik darabosat ha azt írod reggelire tojásrántottát eszil, az is darabos és gondolom.eszik hozzá kenyeret, zöldséget-az is darabos

2019. szept. 2. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!