Táppénz, Gyed kérdésében tudnátok nekem segíteni?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 6 hetes várandós vagyok jelenleg veszélyeztetett terhesnek fognak nyilvánítani!
Több éves megszakítás nélküli munkaviszonyom van!
Van már 3 gyermekem akikre én veszem igénybe a teljes családi adókedvezményt! Ezáltal a bruttó keresetem gyakorlatilag teljesen a nettó bérem!
144.000 ft a bejelentett bérem 7.5 órában
Vannak külömböző juttatások átlagosan 170 ezer nettót hozok haza!
Szeretném meg kérdezni, hogy hogyan alakul a táppénz és a gyed összege ha továbbra is én veszem igénybe mindegyik gyermeknél a családi adókedvezményt?
Párom nem tudja mert vállalkozó!
Köszönöm előre is! 🙂
2019. júl. 18. 17:51
1/7 anonim válasza:
Bruttóból számolnak.Szóval a 144e ftból fognak számolni. Es tp alatt nem tudod majd a teljes kedvezmenyt igenybe venni.
2/7 anonim válasza:
Folyamatos jogviszony 60 % tp . Csed gyed 70%. Tpb{l csedből szjat vonnak ennyi kedv tudsz igenybe venni gyed szja nyugdij.
3/7 A kérdező kommentje:
Tehát a szerződés szerinti bruttó bérből a 144.000 ft-ból
Avagy abból a Bruttó bérből ami a bérpapíromon van 170 ezer környékén mozog feltüntetve bruttóban?
2019. júl. 18. 18:25
4/7 anonim válasza:
'Párom nem tudja, mert vállalkozó.' Ezen kicsit sírtam, kicsit nevettem!
5/7 anonim válasza:
Most mivan?? Elobb a nettód volt 170e ft.
6/7 anonim válasza:
Mi a berlapodon a brutto ber???? Mik azok a kulönboző juttatások. .?
7/7 anonim válasza:
Ha kaptál pótlékokat, akkor az is számít. Ha az alapbéred 144 ezer, de a havi össz. bruttód pl.170 ezer a pótlékok miatt, akkor a 170 ezret veszik alapul! Ez 100%. Az igénylést megelőző 3. hónap utolsó napjától vesznek visszafele 180 bérezett napot. Ennek a 180 napnak a bruttó átlagbére lesz az alap. Csed, gyed a bruttó átlagbér 70%-a. Ergo, te meg fogod kapni a bruttó csedet, majd a bruttó gyedet, semmilyen levonásod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!