Csak nekem fura hogy 6 éves gyerek ennyire nem tud semmit?
Az én családomban nincs gyerek, így nem tudom máshoz viszonyítani.
Tegnap elmentünk párom családjához, ott van egy 6 és fél éves kislány. Még idén sem megy iskolába.
Amugy szerintem telibe sz@rnak a gyerek fejére a családtagjai. (Ő párom unkatesójának a gyereke.)
Ült a fűben, jászott, felkiáltott, ott ültünk vagy 8-an és senki meg sem mozdult. Én mentem oda hozzá hogy mi a baj. Hangyaboly volt a fűben ahol ült és a gyerek nem tudta mi az. Nekem ez fura. Egy 6 éves, aki kertes házban lakik, hogy nem tudja mi az a hangya??
Kérdeztem tőle, mikor van a szülinapja? Nem tudta megmondani. Még az évszakot sem, nemhogy a hónap-nap-ot. Csak azt hogy "rég" ünnepelték. Kérdezteknidén vagy tavaly? De azt sem tudta.
Írni a keresztnevét le tudja de ennyi. Olvasni nem tud. Ez nekem fura, én is, unokatestvéreim is anno már 5-6 évesen olvastunk.
Ez normalis szerintetek?
Ovis gyereknek nem kell olvasnia. Írnia sem.
Amit nem tanítanak meg neki, azt nem fogja tudni. 6 évesen a többség nem tudja, hogy pontosan mikor van a szülinapja. Maximum azt, hogy hány éves.
ha nem járt suliba akkor egyáltalán nem furcsa ha enem tud írni olvasni..
Ennyi idősem nem feltėtlen tudják megmondani mikor születtek. A szülőkön múlik mire tanítják meg a gyerekeiket. Lehet hogy hangyabollyal meg mėg nem találkozott..
Nálunk már oviban tudni kellett a szülinapunkat, korunkat, a szüleink nevét, és hogy hány évesek. Ja meg a teljes nevünket.
Lányoméknál 5 éve, és most a fiaméknál is ez van. Pedig mindhárman másik oviba jártunk. Az olvasáson kívül a többi tényleg fura, hogy nem tudja...
Az írás-olvasás nem tudása nem fura. A szülinapját azért már tudhatná. A hangyaboly nem ismerete kertes házban szintén fura.
DE A LEGFURÁBB AZ, HOGY AMIKOR FELKIÁLTOTT, APJA-ANYJA MEG SE MOZDULT!!!
EZ TÉNYLEG ABNORMÁLIS!!!
És itt már meg is van a magyarázat, hogy szerencsétlen gyerek miért tud ilyen keveset a világról.
Ez a sok "nemtudás" mennyi idő alatt derült ki számodra?
8 évesem van, és tegnap éppen a 3x4 56, a 8-2 17 és hasonlók voltak és egy árva szót sem tudott elolvasni mindamellett, hogy délután 4 és 5 között lába sem volt, így járni sem volt képes. Aztán "megjavult" és pont ugyanúgy működött, mint rendesen, vagyis az én okos, amúgy kitűnő tanuló gyermekem lett.
Játszott, felkiáltott. Mit kiáltott? Segítséget kért, megijedt, sírt? Mert ha nem, akkor nem kell azonnal ugrani.
Oké, az valóban fura, hogy a hangyát nem tudja, micsoda, de lehet, hogy ez pont kimaradt, miközben a hős cincért felismeri.
Szülinapot nem szokták még ilyenkor tudni, még 1-2. osztályban is keverik sokszor, elsős tananyag az évszakok, hónapok, általában az idő.
Leírni a keresztnevét? Már többet tud, mint az én (amúgy okos, kitűnő) fiam tudott nagycsoportban. Egy ovisnak nem kell ismernie a betűket sem leírni, sem elolvasni.
Mi még a "semmi" amit nem tud?
Nem normális.
5 éves státuszon kell tudnia a születési idejét, évszakokat, anyja nevét..
Az sem normális, hogy majd 7 éves gyerek benne ül a hangyaboly an és sikít ahelyett, hogy kiszállna belőle, vagy odaszaladna a szüleihez, hogy megnézzék, rendben van e.
Én sem kelnék fel, ha látom, hogy mellettem 2 méterre felsikkant a gyerekem. Van két lába, járjon.
Hány éves korig kéne a gyerekhez rohangálni? Ha baja van jöjjön oda és mondja el.
Amúgy a hangyabolyt az én gyerekem is csak meséből ismeri, mert kertes házunk van, de hangyaboly nincs, kiírtjuk.
Milyen gyakran látod a gyereket? Könnyen lehet, hogy neked, mint idegennek nem válaszolt a kérdéseidre.
Kiscsoportban már megtanították az oviban (vers formájában) a hét napjait.
Én ovi előtt megtanítottam a nevét, címét, születési idejét, apa, anya nevét. Csupán biztonsági okokból. 4 évesen leírja a nevét (5 különböző betű, szóval nem könnyű) és felismer pár betűt, de csak azért mert érdekli. Viszont van, ami egyáltalán nem érdekli és azt ő nem tudja, míg más vele egykorú igen.
Viszont, ha egy idegen kérdezgeti, van, hogy olyan butaságot mond és olyat "nem tud",amit amúgy igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!