Ilyen esetben milyen vezetéknevet kaphat a gyerek?
Ha az apa neve kőtőjeles akkor azt kapja, vagy kaphatja a tiédet. Nemhiszem, hogy engedik "szétszedni", de kérdezzetek rá egy anyakönyvvezetőnél.
(nem új divat, lassan 30 vagyok és kötőjeles a nevem, ráadásul nem anyám-apám neve, apámnak volt kötőjeles, azt kaptam én is meg a tesóim is, szóval elég régóta megy a családban a kötőjelezés 😅)
Utolso! Egy olyen embert ismertem kozepiskolasan, akinek kotojeles volt a neve!
Na, most facbookon, at ismeroseim gyerekeinek az 40-anak kotojeles a neve, tolunk is megkerdeztek, hogy miert nem adjuk az en nevemet is nekik??!
Hat "csak"ennyit valtozott a vilag....
Nekem ez amugy sem jon be, nem tul magyaros, spanyoloknal pl ez termeszetes, de nem ott elek...
5!
Anno nem sok kötőjeles név létezett. Amióta viszont a házasságkötésnel felvehető a házastárs neve kötőjellel rengeteg ember választja ezt.
Regen mondjuk Kiss Istvan és Szabó Zsuzsa összeházasodott, a gyerek neve kb 100% Kiss lett. Ma már ha ezek ketten házasodnak, a nagy többség Kiss-Kovacskent el tovább, usb a gyerek is ezt a nevet kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!