Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben milyen vezetékne...

Ilyen esetben milyen vezetéknevet kaphat a gyerek?

Figyelt kérdés
Ha az apának kötőjeles vezetékneve van mint pl. Nagy-Varga akkor ezt így örökölheti ? És olyat lehet, hogy csak az egyiket kapja ?
2019. júl. 14. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Örökölni az apa halála utána a vagyont lehet...A nevet azt kapja. Ha az apa neve kötőjeles, akkor a gyerek neve is az lesz. Nem lehet csak az egyik nevtagot adni
2019. júl. 14. 17:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mikor az apaságit mentek csinaltatni, ott megmondjak h milyen lehetőségek vannak.
2019. júl. 14. 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
A te vezetéknevedet is kaphatja.
2019. júl. 14. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Ezen mar en is gondolkodtam, mert ugye manapsag nagy divat az apa es az anya vezeteknevet is adni a gyereknek kotojellel...
2019. júl. 14. 19:31
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

Ha az apa neve kőtőjeles akkor azt kapja, vagy kaphatja a tiédet. Nemhiszem, hogy engedik "szétszedni", de kérdezzetek rá egy anyakönyvvezetőnél.

(nem új divat, lassan 30 vagyok és kötőjeles a nevem, ráadásul nem anyám-apám neve, apámnak volt kötőjeles, azt kaptam én is meg a tesóim is, szóval elég régóta megy a családban a kötőjelezés 😅)

2019. júl. 15. 06:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolso! Egy olyen embert ismertem kozepiskolasan, akinek kotojeles volt a neve!

Na, most facbookon, at ismeroseim gyerekeinek az 40-anak kotojeles a neve, tolunk is megkerdeztek, hogy miert nem adjuk az en nevemet is nekik??!

Hat "csak"ennyit valtozott a vilag....

Nekem ez amugy sem jon be, nem tul magyaros, spanyoloknal pl ez termeszetes, de nem ott elek...

2019. júl. 15. 07:24
 7/8 anonim ***** válasza:
40%-nak*
2019. júl. 15. 07:26
 8/8 anonim ***** válasza:

5!

Anno nem sok kötőjeles név létezett. Amióta viszont a házasságkötésnel felvehető a házastárs neve kötőjellel rengeteg ember választja ezt.

Regen mondjuk Kiss Istvan és Szabó Zsuzsa összeházasodott, a gyerek neve kb 100% Kiss lett. Ma már ha ezek ketten házasodnak, a nagy többség Kiss-Kovacskent el tovább, usb a gyerek is ezt a nevet kapja.

2019. júl. 15. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!