Albérletben gyereket vállalni nagy felelőtlenség?
Mindig is fiatalon szerettem volna anya lenni, olyan 24-25 éves koromban nagyjából. Most 24 éves vagyok, 4 éve vagyunk együtt a barátommal, ő 27 éves. Abszolút őt képzelem el a gyermekem apjának, vele szeretném átélni a szülőség minden jó és rossz percét. 3 éve együtt is élünk, viszont albérletben,és a közeljövőben nincs is kilátásunk saját lakásra, ha lesz is majd hitellel fog összejönni. Jelenleg 490.000Ft a kettőnk jövedelme (160.000 az enyém, 330.000 a barátomé), 80.000Ft plusz rezsi az albérlet, és van autóhitelünk, ami 55.000Ft.Tudunk félretenni, de sokat kirándulunk, illetve mindkettőnknek aránylag drága hobbija van, de erről nyilván lemondanánk, ha érkezne a baba. (Főleg a kirándulásokról)
Szerintetek így, hogy nincs saját lakásunk felelőtlenség lenne belevágni a babázásba?
Én is azon az állásponton vagyok, hogy semmivel sem nagyobb felelőtlenség mint egy jelzáloggal agyonterhelt házba.
Mindkét esetbe ugyanaz történik ha nem tudod fizetni: ki kell költözz. Az albérletnél a nagyobb rizikó az, ha a főbérlő tesz ki benneteket. DE: ha a környékén könnyű találni abban az árkategóriában másikat, akkor ez sem lehet nagy rizikó.
Sokan most veszik fel a 25 millió hitelt, aminek nagy részének a jelzálog fedezete a meg nem született gyerek.
Sokkal nagyobb felelőtlensèg ekkora hitelnél gyereket vállalni, mint albérletbe. Ráadásul ezek piaci kamatozásúak lesznek, ha nem teljesítik a feltételeket.
Nem akkora tragédia az albi,legalább nem vagytok nyakig eladositva.
Viszont nyilvánvalóan torekedjetek az évek során saját lakásra. Sajnos elég egyértelmű, hogy a mi korosztàlyunknak nem lesz nyugdíja.
Már a mostani nyugdíjasoknál is egyértelműen látszik, hogy úgyis vegetalnak és a létminimum alatt élnek, hogy nem kell költeniük albira.
Öngyilkosság nyugdíjas korban lakás nélkül maradni egy olyan országban, ahol nincs szociális háló.
Szóval hosszú távon ne ragadjatok le az albinàl. De nem tragédia, ha oda születik.
Viszont fel kell rá készülni, hogy gyerekkel drágább lesz az albérlet. A lakás tulajok nem szeretik és csak közjegyző jelenlétében van értelme kiadni, mindent hivatalosan csinálva. Az meg drágább, mint feketén sunyizni, ahogy a tulajok 90%-a teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!