Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elment a kedvem a gyerekvállal...

Elment a kedvem a gyerekvállalástól, ugye notmális ez?

Figyelt kérdés
Kb. egy éve született meg a kishúgom, aki féltestvérem. Alig voltak együtt apám és a mostani felesége 3 hónapja, amikor összejött neki a gyerek. Apa felesége hozta is magával a saját gyerekét. Már itt kezdődött az, hogy kb. Ki akart a nő engem toloncolni a házból. Most igazából kezdi az 50-es apám fülét megint rágni, hogy csináljanak egy kisfiút. Megint az én káromra... na nem kerítem a szót, hanem hogy azért jutottam erre a pontra, mert nem szeretném, hogy esetleg az én gyerekem ugyanezt élje át, hogy a mostoha valakije ki akarja rugdosni otthonról, ha válnék a férjemmel, meg azt se, amit én éltem át anyámék válása során. Meg nem szeretném hallgatni az örökös sírásár-rívását, ahogy azt a húgom is csinálja, mert el vam kényeztete....
2019. júl. 15. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Nincs olyan nő, aki el tudná érni, hogy ne lássam, ne éljek vele, vagy ne lakjon ott a kisfiam ahol. Hozhatná az összes pereputtyát, akarhatna közös gyereket. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy hol van a helye az én fiamnak. Talán, ha a lelkem mélyén érezném már rég óta, hogy tényleg gondok vannak és egy herét neveltem, aki huszonplusz évesen még mindig otthon lebzsel és nem csinál semmit. De erre valljuk be nagyon csekély az esély... hova tovább komoly kudarcnak élnék meg hasonlót.
2019. júl. 15. 01:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom :(

Az a nő egy szemét. Hidd el, épeszű ember nem válik meg a gyerekétől.

Anyukáddal mi van?

2019. júl. 15. 06:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Te, ha vállalsz egyszer gyereket, majd jobb szülő lehetsz nála.
2019. júl. 15. 09:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Megértelek, nekem kiskoromban meghalt anyukám, apu gyorsan újraházasodott (mint később elmondta, leginkább azért, mert nagyon félt tőle, hogy mi lenne velem, ha vele is történne valami), és hasonlóan „kedves” mostohám volt, 18 évesen el is költöztem. Én olyanokat hallgattam otthon folyton a mostohaanyámtól, hogy miért nem dolgozom már 14 évesen (wtf?), de mikor a féltesóm ebbe a korba ért, érdekes módon, őt nem fogta volna már munkára (és 30 évesen is otthon lakik velük).

Nekem is elég gyatra képem volt az anyaságról ennek köszönhetően, rettegtem tőle, hogy olyan agyhalott nővé válnék tőle, mint ő (nem ment vissza dolgozni, az életét a házimunka, a család emiatti hálátlansága feletti kesergés , valamint mások szidása tette ki attól kezdve). Végül mégis lett gyerekem, és bár legnagyobb rémületemre időnként feltörtek belőlem a mostohanyáméhoz hasonlón szavak belőlem (sajnos a beégett dolgokat elég nehéz felülírni), sikerült „normális” anyává válnom.

Szóval szerintem igen, normális, hogy a rossz tapasztalatok megrémítenek, de semmi sincs előre kódolva, rajtad múlik, hogyan csinálod, az már jó, hogy tudatosítottad magadban, mit nem szeretnél tenni majd a gyerekeddel.

2019. júl. 15. 11:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Az utolsó kommentelőnek: ez a nő meg azt mondja, hogxha kezdettől fogva úgy nevelnék egy gyereket, hogy szigorú vagyok és azt mondom neki, hogynem, akkor meg vad lesz
2019. júl. 15. 11:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem következetesnek és odafigyelőnek kell lenni, az a lényeg. Persze ez sok energiát igényel, de megéri. Nem írod, mennyi idős a húgod, de azért a dackorszakban minden gyerekkel nehezebb, ha elkényeztetett, ha nem. Ha érdekel, olvasgass a különböző nevelési stílusokról, nagy szakirodalma van (pl. itt jól összefoglalják: [link]
2019. júl. 15. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Megértelek, kérdező, nekem is van bajom ebből. Nagyon sokat kellett vigyáznom a kistesóimra, játszani az unalmas játékaikat (az öcsémmel 5 év korkülönbség volt csak, de volt, hogy egész nap szórakoztatnom kellett - képzeld csak el, egy olvasásmániás 9 évesnek mekkora szórakozás egy komplett nyári szünet egy repetitív játékokba feledkező társaságigényes négyévessel), aztán a húgomat, akinél 11 évvel vagyok idősebb, kompletten gondozni, nyári szünetben természetesen vágig, etetés, tisztábva tevés, altatás, szórakoztatás, vigasztalás, stb, stb... Mit mondjak, nem lelkesedtem a gyerekvállalásért soha. Most vagyok 35, a többség szerint már ö9reg a szüléshez, és most tartok ott, hogy na jó, hát tulajdonképpen szeretnék anya lenni... de akkor is tele vagyok félelemmel. Sajnos ez ilyen.
2019. júl. 15. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!