Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen manapság még tényleg van?

Ilyen manapság még tényleg van?

Figyelt kérdés
Nemrégiben beszélgettem egy anyukával (és a férjével de ő inkább csak bólogatós kutya volt) és szóba kerültek a gyerekeink. Neki egy fia és egy lánya van nekem pedig két kislányom. Először csak megjegyezte hogy milyen rossz lehet ha az embernek csak lányai vannak, erre még csak mosolyogtam, hogy én imádom őket, sosem cserélném el őket fiúkra. Majd lenézően végigmérte a lábamba kapaszkodó kislányomat és ellentmondást nemtűrően közölte velem, hogy AZ. ELSŐ. GYEREKNEK. FIÚNAK. KELL. LENNIE. Teljesen megrökönyödtem ezen, nehezen lepleztem azt, hogy mit gonoldolok és csak annyit bírtam kinyögni a végén, hogy nem a középkorban élünk amikor ennek volt jelentősége. A férje közben heves bólogatással mondta, hogy igen, igen mindenképp. A nő egyébként egy átlagos, vékonyka szürke egér háztartásbeli anyuka de nem is ez a lényeg hanem hogy komolyan a 21. században ez még mindig fontos lenne? Komolyan vannak anyukák akik a mai napig lenézik azt aki “nem tudott fiút szülni”? Tudom, ne foglalkozzak a hülye pitsával de engem komolyan sértett ez a megnyilvánulás és az, hogy a lányaimat teljesen lenézte... Én mindig kislányokat szerettem volna és a férjem is lányos apaként képzelte el magát tehát nem azért bánt mert nincs fiunk hanem általánosságban furcsállom ezt a gondolkodásmódot. Ti mit gondoltok? Itt is van olyan anyuka aki hasonlóan gondolkodik mint a hölgy akitől ez elhangzott, ha igen kifejtenétek miért gondoljátok így?

2019. júl. 9. 23:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

NEm érdekel mások gondolkodása.

Sokkal zavaróbb, amikor valaki átlagos, szürke htb-z mást... az ítélkezésed jobban kiakaszt.

2019. júl. 10. 07:44
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Olyanok is vannak, akik szerint ha "rácsodálkozol" egy pl kecskére, akkor arra fog hasonlítani a gyerek. Meg ha sérülés éri a hasat, az látszódni fog a gyereken...

Szóval ne csodálkozz, vannak maradi gondolkodású emberek.

Az meg hogy ki milyen neműt szeretne, az lesz-e, az kb a szerencsén múlik...

De elég nagy korlátoltság lenézni valakit a gyereke neme miatt. Ez kb olyan, mintha a szeme színét, vagy a magasságát nézné le...

2019. júl. 10. 08:00
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

Én fiúban reménykedtem terhesség elején, de nem azért mert "csak az a jó", hanem mert én magam sem voltam soha lányos lány.

Mikor kiderült hogy kislány anyukám röhögte, hogy mivel ő volt velem ultrahangon abban a pillanatban feléfordultam csillogó szemekkel: Zselyke lesz! XD

Persze utána volt pár pánikolos pillanatom, hogy te jó ég, mivan ha lányos lány lesz? Mert abban nem tudok neki segíteni... Rózsaszín kell mindenből, de utálom azt a színt...

Persze első sokk után csak nevetek magamon :D És ahogy nézegettem úgy megállapítottam hogy nagyon cukik a rózsaszín babacuccok :D Mostmeg már alig várom hogy végre kint legyen, de szerencsére az is mindjárt itt lesz :)

2019. júl. 10. 10:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyenek, mint a 4-es válaszoló, akik a gyerekük nemiszervébe vannak beleszerelmesedve, akiknek a "kuki" miatt a legjobb dolog a gyerek az életükbe, és a kuki hiánya miatt sajnálják le a lányos anyákat azok, akiket a férjük elhanyagol. Tipikusan az a szitu mikor a FIÚ gyerektől várja azt, amit normális nő a társától várna, és a gyereke szeretetében sütkérezik. A legjobb az mikor erre ideológiát is gyárt: mert minden normális férfi fiút akar. Ja meg egy olyan nőt, aki nem gyereke nemiszervére izgul.

Szép kilátások amúgy: fiúgyerek mamapicifia státuszba helyezve olyan jó 40 évre minimum. ó bánja majd még az a gyerek, hogy nem lánynak született. Mikor anyucinak senki nem lesz jó, aki a közelébe megy.

Értem én azt hogy van némi preferencia mindenkinél: inkább lányt vagy fiút tud elképzelni, de ez a fajta kukiimádat már beteg.

Igen én is téged sajnállak, meg a gyereked....meg a férjed.

2019. júl. 10. 11:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon maradi ez a gondolkodásmód. Bevallom én is jobban szerettem volna elsőnek fiút, de egyáltalán nem bántam meg, hogy lány lett. A lányoknál magzati korban is kisebb az esély betegségekre, sokkal ellenállóbbak. Amúgy több férfi ismerősöm is van, akik inkább lányt szerették volna. A főnökömnek egy kislánya van és imádja, ő például semmiképpen nem szeretett volna kisfiút.
2019. júl. 10. 12:27
 16/18 anonim ***** válasza:

10 válaszoló vagyok

Most miért lettem lepontozva ???

2019. júl. 10. 13:19
 17/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, és na aggódj én is lelettem :D
2019. júl. 10. 15:37
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy szülőként valaki arra vágyik, hogy fia vagy lánya legyen inkább, bár tudja, hogy mindenképpen szeretni fogja, hanem az, hogy egy idegen igy belepofázik, nemcsak a saját preferenciáját probálja rád erőltetni, de még hibáztat is, mintha tudatosan vagy éppen az ő bosszantására te határoztad volna meg a gyereked nemét. Az ilyen emberek nagyon buták.
2019. júl. 10. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!