Adnátok azt a nevet a gyereketeknek, hogy Káin?
12-esnek igaza van.
Attól hogy valamiben nem hisz az ember, még arra asszociál. Pl. nem hiszek abban hogy a Dallas sorozat megtörtént, de attól még egy Dzsoki nevű gyerekről Jockey Ewibg jut eszembe.
Nagyon érdekes, pont a napokban gondolkodtam ezen, mert a családban született egy Ábel, és azt természetesen sokan adják, de Káinról még én sem hallottam.
Egyébként én nem adnám, és igen, a történet miatt... Az iskolában is például pont akkor tanulják a Bibliát, amikor a geyerekek a legmocskosabbul tudnak kipécézni osztálytársakat, hogy csúfolják. Ez meg annyira magas labda, hogy nem lehet kiadni. Szóval nem szúrnék ki így a gyerekemmel.
Én nem adnám, mert nem tetszik annyira, de nem is szörnyű, inkább csak semleges. Szerintem nagyon szűk látókörűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy regényhez, hírességhez vagy múltban megtörtént eseményhez kapcsolható egyébként normális! név miatt (tehát Dzsokit itt kiejtjük, de erről is ami igazán eszembe jut, hogy gyökerek a szülők) elítéljen egy személyt, vagy ismeretlenül bármilyen ebből következő akár negatív, akár pozitív véleményt alkosson róla. Akkor gyakorlatilag majdnem minden nevet kilőhetünk valamilyen szempontból. Ne legyen Júlia mert az a Capulet csitri is megölte magát 13 évesen egy srác miatt. Ne legyen József, hát nem egy kis Mengelét vagy Sztálint akarok én felnevelni. Tünde? Az kéne még, Kiszel Tünde, ja meg a Csongor és Tünde is ott van, hát akkor duplán nem. Endre? Persze majd egy arrogáns szifiliszes bunkóról nevezem el a gyereket, még mit nem. És így tovább, minden névvel.
A leghasonlóbb nevek a Kármin, Kián,Keán és a Kán, de ezeket én nem adnám ha fizetnének se. Esetleg a Kálmán? Nekem ez sem tetszik de ismerek több fiatalt is ezzel a névvel, 15-20 éves korosztály. Többet is Kálminak becéznek, ez már eléggé közel áll a Káinhoz.
15!
Érto olvasás, mint olyan az ismerős? Sehol nem írtam, hogy az átlag ember hívő. Azt írtam, az átlag ember adott dolgot társít valamihez. A művelt pedig ismeri a Bibliát - emlékeim szerint kötelező olvasmány is volt, legalábbis nekünk anno magyarból erettsegi tétel volt, pedig nem egyházi iskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!