Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek lesz olyan a...

Szerintetek lesz olyan a jövőben, hogy nemcsak a gyerekvállalás lesz a "normális"?

Figyelt kérdés

Manapság a többség szemében furcsának, sokak számára elítélendőnek számít, ha valaki nem vállal gyereket.

Egyre több nő van, aki fontosabbnak tartja a karrierét, a hobbiját, vagy a magánéletét, vagy egyszerűen csak nem szeretne gyereket szülni. A Föld lassan túlnépesedik, így etikai szempontból is meggondolandó a gyerekvállalás.

Szerintetek lehet ez a tendencia olyan erős, hogy néhány évtizeden belül teljesen megszokott lesz a gyermektelen életmód? Vagy akár többségbe kerülhetnek azok, akik nem vállalnak gyereket?

Nem ítélem el egyik oldalt sem, és nem szeretnék arról vitát nyitni, hogy melyik jobb. A véleményetekre vagyok kíváncsi arról, hogy a jövőben vajon mennyire lesz gyakori a gyermektelenség, és ez hogyan hat a társadalomra.

2019. jún. 30. 17:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

A létfenntartás ösztöne után a legerősebb a fajfenntartás ösztöne. Persze vannak öngyilkosok, akiknél valami (betegség, depresszió, trauma) fel]ülírja a természetes működést, ugyanígy vannak önszántukból gyermektelenek akiknél valamilyen oknál fogva nem működik a fajfenntartás igen erős ösztöne, de ez attól még nem lesz normális, mert ha az lenne nem hogy túlnépesedés nem lenne, de emberi faj sem.

Ettől függetlenül én azt gondolom, mindenkit békén kell hagyni, mindenki úgy éli az életét ahogy akarja. Ha 6 gyerekkel akkor úgy, ha egyet se szeretne akkor úgy. Ehhez senkinek semmi köze.

2019. jún. 30. 19:42
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

Nem

Nem ítélem el aki nem akar, hiszen az nem is nevelne jól gyereket.

Viszont az evolúció a ajfentartás ösztönén alapul.

Akinek ez nincs, abban valami elcsesződött...

Logikusan a biológiába bele lehet gondolni.

Megint más az amikor valaki nem nem vágyik rá, hanem az adotf helyzetben nem megfelelő körülmények miatt az agya felülírja az ösztöneit

2019. jún. 30. 21:22
 13/16 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem “normalis” nem lesz, mivel elvileg egy egeszseges emlos osztonosen szaporodik. Aztan persze vannak az emberen kivul is olyan fajok, melyek egyedeinek sosem lesz gyereke. Szerintem tul van ez misztifikalva, illetve teny, hogy a kulturalt europa halalat az fogja okozni, hogy eloregedunk es a helyunket mas nepek veszik at. Ez sem lesz egyedulallo esemeny a vilagtortenelemben. Valoszinu a mi kulturank itt es most mar megerett a pusztulasra. Van ilyen. Volt es lesz is.
2019. jún. 30. 21:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én magán véleményem szerint sose fog vészesen megcsappanni az emberiség, szóval nem lesznek tömegesen gyermektelen házasok, mivel a szaporodás igen erős ösztön.

Persze meggondolja az ember, hogy mikor vállaljon, mennyit, hogyan stb, de akkor is hajt minket, akármilyen civilizáltak vagyunk.

2019. jún. 30. 23:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez olyan mint a homoszexualitás. A többség elfogadja, de nem érti vagy nem ért vele egyet.

Aki megtehetné és nem vállal gyereket is elfogadják csak nem mindenki ért ezzel egyet. De egy kívülálló ritkán szól bele, itt általában a család az, aki nehezebben fogadja el.

2019. júl. 1. 10:40
 16/16 anonim ***** válasza:
*azt is elfogadják
2019. júl. 1. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!