Normális ha egy 28 éves nő nem vágyik gyerekre?
Igen, normális. Manapság egyre inkább kitolódik a gyerekvállalás időpontja. Szóval még az is lehet, hogy 5-6 év múlva változik a gondolkodásod, és akkor már szeretnél gyereket.
Ha mégsem, akkor sincs semmi. Sokan élnek együtt gyerek nélkül.
Alapjaiban egy teljesen élettani személyiségstruktúrával rendelkező nőben felébred az anyai ösztön, mivel genetikailag így van kódolva, ez tartja fenn az emberiséget.
A személyiség azonban rengeteg variánssal bír még a normál határok között is. Az, hogy ez nálad normális-e, vagy sem, így nem lehet megmondani.
Azon múlik, hogy alapvetően más-e a temperamentumod, a természeted, vagy valamiféle múltbéli traumás emlékek gyűjteménye határozza meg a jelenlegi érzéseidet a gyermekvállalással kapcsolatban. Ezt nem ártana tisztázni.
Én nem mondanám azt, hogy ez ráér még nagyon sokáig, mert szülni fiatalon ajánlott, sajnos a biológiai életkor ebben a kérdésben erősen számít. Érdemes letisztázni mind magaddal, mind a pároddal, mit szeretnétek a jövőben.
Én is így voltam, 29 évesen aztán mégis lett egy kisfiam, most 8 hónapos. Nem bántam meg, de nehéz volt.
Én így utólag azt gondolom, hogy azért nem akartam, mert jól éreztem magam önállóan, szabadon. Élveztem az életet, kb. a gyerekünk előtti 2-3 év volt a legjobb eddig.
Lehet közrejátszik, hogy mikor én voltam gyerek, semmit nem engedtek meg, sehova nem mehettem, stb. Szóval kiszabadultam, és végre én magam szabtam a határaimat és szárnyaltam. Féltem, hogy egy gyerek tönkreteszi ezt.
Egyébként nem tette tönkre, bár volt egy kis szünet, de már egyre jobban kezdek visszatérni a régi önmagamhoz. Sőt, teljesebbnek érzem most már így az életet.
Nem tudom, hogy ez neked mennyiben segítség, hogy így leírtam, de remélem hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!