Szerintetek lesz olyan a jövőben, hogy nemcsak a gyerekvállalás lesz a "normális"?
Manapság a többség szemében furcsának, sokak számára elítélendőnek számít, ha valaki nem vállal gyereket.
Egyre több nő van, aki fontosabbnak tartja a karrierét, a hobbiját, vagy a magánéletét, vagy egyszerűen csak nem szeretne gyereket szülni. A Föld lassan túlnépesedik, így etikai szempontból is meggondolandó a gyerekvállalás.
Szerintetek lehet ez a tendencia olyan erős, hogy néhány évtizeden belül teljesen megszokott lesz a gyermektelen életmód? Vagy akár többségbe kerülhetnek azok, akik nem vállalnak gyereket?
Nem ítélem el egyik oldalt sem, és nem szeretnék arról vitát nyitni, hogy melyik jobb. A véleményetekre vagyok kíváncsi arról, hogy a jövőben vajon mennyire lesz gyakori a gyermektelenség, és ez hogyan hat a társadalomra.
#3 Érdekes felvetés, de szerintem a gyerekvállalás annyira meghatározó, melyről jövő ösztönné tud válni, hogy aki igazán vágyik gyerekre, azt szerintem nem tántorítja el az aktuálpolitika.
#4 Ez kinek szólt? Senki nem írta, hogy nem akar gyereket. Az evés és a szülés között lényegi különbség, hogy az egyik nélkül napokon belül meghalsz, míg a másik nélkül sokezer boldogan él.
NEM, mert a gyerekválallásra programozva vagyunk, akkor a kutye sem akarna kölyköt, még is szülnek. Vagy is a biologia azt mondja szüljél minél többet.
Mindig is voltak és mindig is lesznek nök akik nem akarnak gyereket, szerintem azért ezek mögött 80%-ban valami olyan gyerekkori trauma van ami miatt nem akar gyereket, vagy magában annyira nem bízik meg, hogy merjen gyereket vállalni.
De a nök nagyobb része akár háborúba vagy nyomoruságban is szül mert ez van belénk programozva, hogy sokasodjunk.
Egyébként nekem is mindegy kinek van gyereke kinek nincsen. De mikor jól müködö kapcsolatokat látok nehéz felfogni miért nem akarnak gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!