Mit gondoltok ezekről a nevekről?
Figyelt kérdés
Melani,Melody2010. júl. 9. 14:05
2/20 anonim 

válasza:

Magyarországon a Melody nevet is fonetikusan kéne írni, így: Melodi
És bár kimondva nem csúnya nevek, de leírva számomra a legtöbb ilyen név röhejes.
3/20 anonim 

válasza:

Melani tetszik,de attól én is hülyét kapok hogy minden nevet fonetikusan lehet csak leirni.
4/20 anonim 

válasza:

Külföldön élőknél és külföldieknél nagyon szép nevek, de itthon....viccesen hangzanak. Legyen szó KOvács Melodiról vagy Juhász Melaniról, egyre megy, szerintem is nevetséges sajnos :((
5/20 anonim 

válasza:

Szerintem sokban függ a vezetéknévtől is. személy szerint nekem egyik sem tetszik. A Melani magyarul Melánia nem?
7/20 anonim 

válasza:

Melody: dallam.... Melani: Magyarosan Melánia... Számomra mindkettő,olyan idegen... Igen, angol nyelvterületen Ok egy ilyen név, de itthon furán hangzik.
8/20 anonim 

válasza:

A Melani az szép,de van egy változata ami a naptárba is benne van,Melánia,és Melaninak becézik:)
10/20 anonim válasza:
Hát én nem akarok senkit sem megbántani de ezek az idegen hatású nevektől az ember gyereke se nem lesz különleges, se nem lesz sztár, sőt épp ellenkezőleg. Azt szokták mondani "nomen est omen" azaz "a név kötelez" a név előjel. Egy névnek jelentése van, egy nevet be kell "tölteni" meg kell élni, végig kell vinni. Szerintem sok mai fiatal ezért sem tudja sokszor hogy ő most fiú-e vagy lány mert a szüleik olyan lehetetlenül hangzó neveket adtak nekik, amivel semmit sem lehet kezdeni. Gondoljunk pl Szent István királyunkra, az István név jelentése korona és mint tudjuk Szent István életéhez valóban fűződött egy korona, a magyar Szent Korona de ez csak egy példa. Itt a példának okáért egy "Zuárd" nevű gyerek ha majd megöregszik hogy fogják hívni? Zuárd bácsi? Hát szerintem viccnek elmegy de egy komoly névnek nem. És ez szerintem vonatkozik ugyanúgy az összes többi nyakatekert névre mint pl. Lara (néni), Zoé (bácsi), Hozé Ármándó, Marcselló, Kárlosz Dániel és az összes többire. Úgy hogy leendő apukák, anyukák legyetek észnél a névválasztáskor mert ezekkel a szokatlan nevekkel, a végén pont az ellenkező hatást éritek el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!