Tényleg van olyan hogy kismama bérlet? (Bkv-ra)
Van:-)) Kell hozzá igazolás(gyed vagy gyes),hogy megkapd és bp-i lakcímmel kell rendelkezni. Amúgy ha jól tudom 3-4 ezer ft-ba kerül, ami ugye jóval olcsóbb a jelenlegi 8250ft-nál:-))
Minden jót!28.hetes kismama
"A bérlet a kisgyermeket nevelő szülő számára a tanuló és a nyugdíjas bérlethez hasonló kedvezményeket biztosít a tömegközlekedésben. Egyelőre csak a GYES-en és GYET-en levők élhetnek vele.
Aki nem jogosult Tgyás-ra, Gyed-re ő csak Gyes-re jogosult, ill. a gyermek 2-3 éves koráig JÁR a GYES.
A GYET: 3 vagy több gyermeket nevelő szülő jogosult rá.
Én úgy értelmezem, hogy akinek van munkahelye, az jogosult Tgyás-ra, Gyed-re - de GYES-re csak a gyermek 2-3 éves kora között - azaz a bérlet CSAK akkor jár.
Lehet, hogy rosszul értelmezem??????
én még csak terhes vagyok, februar vegere varom a manóm, én nem vagyok kismama???
ez csak a friss anyukaknak jar ezek szerint?
(fogalomzavaraim vannak, én tényleg azt hittem, hogy kismama vagyok terhesen :S és miutan megszuletett a baba, anyuka leszek)
Szerintem nem neked van fogalom zavarod, annak aki ezt az elnevezést kitalálta!
Ez inkább kisgyermekes vagy kisbabás bérlet.
Én is gondoltam rá hogy igényelek,
37hetes kismama vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!