Csak szerintem rettentően szánalmasak ezek a plakátok és társaik?
Kimész az utcára és kapásból szembejön veled 2-3 óriásplakát, hogy a gyerek az első és ilyen családtámogatás és olyan családtámogatás, ilyen hitel, olyan CSOK, a híradóból, az újságokból, kb még a csapból is ez folyik. Miért akarják ilyen erőszakos módon "szüleszteni" a nőket? A gyerekvállalás saját döntés, akarat kéne legyen, miért gondolja úgy a kormány, hogy ha mindennap 25x beharangozza a különféle segélyeket, támogatásokat, hiteleket, akkor majd mindenkit rá tud venni a gyerekcsinálásra? Szerintem ez annyira undorító. Eleve nem azért kellene (szerintem legalábbis) gyereket vállalni, mert kapok érte egy rakás támogatást, SZJA mentességet és társait, hanem mert én szeretnék és el is bírom tartani a párommal, külső segítség nélkül is.
Sőt, sajnos azt látom, hogy a CSOK-on felbuzdulva épp olyanok állnak neki bőszen 2-3-4 gyereket "gyártani" (bocsi a kifejezésért), akikre jó érzésű ember nagyjából 1 kutyát nem bízna...
Vagy ahol megálltak 1-nél, mert saját bevallásuk szerint vele is alig bírnak és idegrendszerük sincs több gyerekhez, de mégis vállalnak még 1-2-t, mert hát jajj de jó lesz a CSOK. Aminek köszönhetően egyébként az ingatlanárak még inkább feljebb mentek..
Azt sem teljesen értem, hogy mondjuk, akik nem vállalnak gyereket, szimplán tanulnak, majd munkába állnak és próbálják felépíteni az életüket, őket miért nem támogatja kb 1%-ában sem a kormány, mint azokat, akik szülnek...? Miért ér bárki kevesebbet valaki azért, mert nincs gyermeke? Kb ez jön le minden ilyen jellegű újabb családtámogatási propagandából, hogyha szülsz, csak akkor vagy hasznos tagja a társadalomnak, akkor kapsz kedvezményes hitelt meg ezt meg azt, ha nem szülsz, akkor nem kapsz lótúrót sem.
Tényleg érdekelne mi értelme van az emberek arcába belenyomni és leerőszakolni a torkukon a gyerekvállalást és boldog-boldogtalan arra biztatni, hogy szüljön agyba-főbe? Miért akarják ilyen szinten befolyásolni az embereket? Vagy más országokban is ez a módi? Hogy plakátoljuk tele az egész országot, gyártsunk le 20 különböző gyerekvállalásra ösztönző reklámot és azt adjuk le egy nap 250x?
A véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ti hogyan álltok a témához? Vagy szimplán kakiltok rá, úgyis magatok döntitek el, mit akartok kezdeni az életetekkel.:D Jó, nyilván én sem fogok amiatt szülni, mert a plakáton az áll, hogy szülnöm kéne, tehát hogy akit nem lehet, azt úgy sem tudják semmilyen támogatással sem befolyásolni, de szerintem ez az egész szüljél gyereket dolog nagyon-nagyon túl van tolva.
Bocsi, ha esetleg valakit megbántottam volna, nem vitázni és nem is kötözködni szeretnék, szimplán érdekelne ki mit gondol erről a témáról. :)
Ugyan már. Nem szülesztenek senkit. Ez választási propaganda, szavazatokat vásárolnak és szimpatizánsokat gyűjtenek, plusz felturbózzák a lakáspiacot meg az építőipart, hogy a haverok cégei fussanak. Hidd el, a kormányt a legkevésbé sem érdekli, hogy ki szül meg ki nem, nekik csak az a fontos, hogy megválasszák őket legközelebb is - elég csak arra gondolni, hogy vajon miért is a következő választás után kicsivel fog lejárni a babaváró meg az autóvásárlási támogatás igénybevételének határideje? Na, vajon miért?? :D Ráadásul elég egyértelmű, hogy a kampányra akarnak egy szuper csillivilli házasodási statisztikát összehozni, azért vehetik fel a babavárót csak házasok. Annyira egyértelmű.
Tehát igen: a korrekt topik a POLITIKA lenne.
Szerintem láss mögé annak, hogy miért csinálják, és ne hagyd magad ebbe belehergelni, mert csak az ő szekerüket tolod, látod, itt is az ő kampányukról beszélgetünk. A legjobban úgy lehet ennek ellentartani, ha egyszerűen nem veszed igénybe a támogatásokat, csak, ugye, ez manapság azért nehéz, mert felverték az árakat. Ha hirtelen terhes lennék hármasikrekkel, sajnos én is úgy gondolom, hogy muszáj lenne felvennem valamilyen támogatást.
Ami pedig ne maradjon említetlenül: ha valakit érdemes támogatni, az a több gyereket nevelő családok. Én igenis örülök, hogy van adókedvezmény például, pedig nekem egy gyerekem sincs. De szerintem a gyereket nevelőknél nagyon is jó helyen van az a pénz. A csokkal meg ezekkel is csak az a baj, hogy túl van tolva, de, ismétlem: itt a lakáspiac pörgetése a cél, nem a szülesztés, az csak a duma. Tök felesleges arról pampogni, hogy kit akar a kormány, hogy szüljön. Senkit. Azt akarják, hogy hatalmon maradhassanak. :)
Nem gondolnám, hogy politika témakörbe kellett volna írni a kérdésemet, ugyanis nem politizálok, nem a Fideszről csevegek, hanem hogy mi szükség arra, hogy beletoljuk ezeket a dolgokat az ember arcába. Független attól, hogy ki van hatalmon.
És 10-es neked egyébként az megvan, hogy úgy összességében pedig az egész világot tekintve meg túl sokan vagyunk és már így is túl van népesedve a Föld?? A Föld erőforrásai sem végtelenek ám. Ha már társadalmi meg egyéb szintekről beszélünk, akkor globálisan is megvizsgálhatnánk azért ezt a kérdést.
Nem érzem feladatomnak, hogy azért szüljek, hogy ne fogyjon el a magyar nép! Ha akarok szülni, szülök, ha nem, akkor nem és ez független mindentől, attól is h milyen hitelt kínálgatnak és attól is hogy milyen ütemben fogy a magyar.. Az, hogy ki vállal gyereket, mennyit és hogy, totálisan magánügy. Nem azért szülnék, hogy legyen, aki ellát öregkoromban. Erre aztán nem számítok kicsit sem, erős a gyanúm, hogy nyugdíj se lesz addigra, mire én odakerülök. Na amúgy nem mintha a mai nyugdíjból meg lehet élni... Max éhen halni lehet belőle.
A közösbe pedig bőven teszek be, a fizetésem elég szép százalékát perkálom le adónak és cserébe annyi lesz majd a hála, h nyugdíjasként is dolgoznom kell(ene), mert hogy a nyugdíjból nem fog tudni megélni az ember, az tuti.
Na de ne kanyarodjunk el a témától, nem arról volt szó, hogy ki akar szülni meg ki nem és hogy ki miért szül vagy épp miért nem. Mert ugye mint írtam is, ez magánügy. Amit nem értettem az az, h miért kell ezt ilyen erőszakosan letuszkolni mindenki torkán és miért akarják befolyásolni az embert azzal, h mindenféle támogatást meg kedvezményes hitelt ajánlgatnak-hirdetnek, úton-útfélen.
Szóval csak kibújt a szög a zsákból.
Nem, nem a föld van túlnépesedve, hanem az emberi minőség szempontjából értéktelenebbnek tekinthető része, akik eddig az egyetemes emberi fejlődéshez a legkevesebbet adták, vagy éppen egyáltalán semmit. Akik évszázadokkal -ha nem évezredekkel le vannak maradva tőlünk. Afrika és Ázsia, főleg Kína. Kína ugyan a tudományos téren képes volt fölzárkózni, de hiába világbirodalom, szemléleti-morális-szociális vonatkozásban rossz irányba vezet.
A fehér ember pedig éppen a veszélyeztetettség állapotában van, nem reprodukálja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!