Ti belemernétek vágni így a tanulásba?
Másfél éve nem jön össze a baba, járunk vizsgálatokra, most kezdtem el endokrinológiára járni, illetve átjárhatósági vizsgálatom is lesz a közeljövőben.
Bár van OKJ végzettségem és diplomám is, sajnos egy gyárban dolgozom 3 műszakban (jóval többet keresek, jobb a bruttóm, több a béren kívüli juttatás). Szeretnék egy újabb végzettséget szerezni, hogy normális fizetést kapjak normális munkarendben. Szeptembertől indul egy 2 éves képzés, ami pénteki-szombati napokon lenne, tehát lényegében levelező tagozat.
Egyik felem azt mondja, hogy vágjak bele, hiszen ki tudja, mikor jön a baba...A másik felem viszont azt, hogy hagyjam, mert ha összejön a baba, akkor a második év elég necces lesz,sőt, lehet, hogy ott is kell hagynom, és akkor az első év tandíját elpazaroltam. (Egyébkét 2 éve szeretnék leszámolni, csak a pénz az, ami visszatart, hiszen nem mindegy, mennyi GYED-et kapok majd...)
Ti mit csinálnátok a helyemben? Belefognátok a tanulásba?
Köszönöm az eddigi válaszokat! :-)
Sajnos nem tudom, hogy lehet-e halasztani, egyelőre csak nézegetem a felnőttképzés, és a kiválasztott képzés honlapját,de még nem kérdeztem rá ilyenekre. Nagyon szemezek vele, mert azért nem a gyárból akarok nyugdíjba menni, illetve a gyereknevelés sem lehet habostorta 3 műszak mellett. A diplomát egyébként már a 3 műszakozás közben szereztem, ezért párom szerint gyerek mellett is simán betudnám majd fejezni a képzést, hiszen "tudja, hogy kitartó vagyok és ő is itt lesz a gyerek mellett"... De valahogy mégis bennem van a félsz. Viszont azt tudom, hogy ha nekiállnék tanulni, akkor a görcsös "baba-akarás" is 'feledésbe' merülne, ami kínoz már egy jó ideje.
Szóval, jaj, őrlődöm.
Neked is köszönöm a választ! :-)
Párom is mondta, ezt a pénz-dolgot, hogy ne ezzel foglalkozzak most. Megerősítettetek abban, hogy valóban az lenne a legjobb, ha tanulnék. (Aztán ki tudja, ha szerencsém lesz, eszik-alszik-mosolyog babám lesz, ha egyszer összejön. :-D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!