Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2.5 éves gyerek étkezése?

2.5 éves gyerek étkezése?

Figyelt kérdés
Akinek ennyi idős gyereke van leírna egy átlagos napot, hogy mit és főleg mennyit eszik a gyerek? Köszönöm
2019. máj. 26. 11:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10es, hát mi is kinlódunk.. :(
2019. máj. 26. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

Leírom a mai menüt, 2,5 éves lány:

- Reggeli: rántotta 3 tojásból - 1 egész, kettőnek csak a fehérje. Mellé egy kis lenmag és dió

- Tízórai: egy fél bögrényi áfonya és eper vegyesen

- Ebéd: gyerektányér felén párolt zöldség, 1,5 szelet párolt hal

Délután fogunk fagyizni

- Vacsorája ugyanaz lesz mint az ebéd

2019. máj. 26. 13:48
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jokat eszik!

Csak egyet ne csinalj, soha ne eroltesd, h egyen tobbet! Semmit nem kell megenni, csak meg kell kostolni!

Ha ker edesseget, lehet adni, de csak eves utan!

Ennyi a szabaly nalunk ;)

En azt is megertem, ha nem ehes ebedjor, akkor vacsira tobbet eszik.

Engem azzal kinoztak halalra a szuleim, h folyton tomtek, megfogadtam, h az en gyerekemmel ezt sose fogom csinalni, es persze mar csak azert se ettem....

2019. máj. 26. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Ezt a "nem hízik rendesen" dolgot nem is tudom értelmezni. Azért egy 2,5 éves már nem hízik olyan gyorsan és látványosan mint egy csecsemő. Ha igen, akkor az azért nagy baj.

A mennyiséget nagyjából ők szabták meg, soha nem tömtem őket. Valamennyit mindig ettek, amikor éppen rossz passzban voltak, akkor is.

2019. máj. 26. 14:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Hm pedig nem nehéz értelmezni. Nem úgy hízik, ahogy kellene. Az átlag alatt van a testsúlya. 11.5 kg
2019. máj. 26. 14:52
 16/20 anonim ***** válasza:
74%
Ilyenkor olyan átlag 1 kg-ot híznak évente, ez ugye megvan , kérdező ? egyébként meg reggelre a 2 dl cukros tea , na ez az amit nem kellene, és máris többet enne.
2019. máj. 26. 15:05
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen megvan kedves utolsó, nyilván nem minden nap iszik teát. Sőt kb 1 hete nem is iszik mást csak vizet, csak kíváncsi voltam mások véleményére az általam leírt (és kb a bölcsis étrendről). Fél éve 11.2 volt, tehát egy fél kilót sem hízott fél év alatt, ezért voltam kíváncsi másoknál hogy van..
2019. máj. 26. 15:16
 18/20 anonim ***** válasza:
73%
Az enyém mindig is problémás evő volt, eleve 1 éves kora után fogadott el ételt, szóval a hozzátáplálás totális bukta volt. Mostanában kezdett el normálisabban enni, leírom: pl. reggelire fél szál kolbász pár falat kenyérrel, tízórai 1 banán 1 narancs leve, alvás előtti ebéd 10 db sült krumpli, alvás után 1 szelet hús, uzsonna egy marék eper, vacsora 2 tojásból rántotta, pár falat kenyér. Természetesen nem sült krumpli van minden nap sült hússal, csak így könnyebb volt leírni mint a rizs-vagy pörkölt mennyiséget. De nagyjából ilyen az étrendje, a zöme gyümölcs és hús, kenyérféle alig. Nálunk már kánaán, hogy egyáltalán eszik. :)
2019. máj. 26. 15:32
 19/20 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó vagyok. Ja, és semmit nem iszik meg, csak a vizet, illetve éjjel még ébred és akkor 2 deci tejitalt. De semmi gyümölcslé vagy tea.
2019. máj. 26. 15:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Enyém igényli reggel este a tejitalt, 210 ml vízzel csinálom.

Tízórai joghurt/péksüti (tudom ez nem túl jó)/nesquick golyó/babapiskóta, néha gyümölcs. Ebéd leves + főétel. Vagy főzelék feltéttel, emellé nem készítek levest. Uzsonna gyümölcs, vacsora szendvics: kenyér felvágott, sajt, paradicsom/paprika/uborka, vagy virsli.

2019. máj. 27. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!