Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Litánia...

Mi a véleményetek a Litánia névről?

Figyelt kérdés
2019. máj. 17. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, kérdező, nem hangzik jól, már ha csak a szó jelentését nézed. Akkor miért nem keresel hasonlót, pl Lívia, Lídia, Letícia. Nem ugyanaz, de mégis szebben hangik. Én nem tudnék elvonatkoztatni a szó eredeti jelentésétől.
2019. máj. 18. 13:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Litvániának olvastam először.

Amúgy meg egy válaszos, hosszabb imádságforma. Görög eredetű szó, egyébként könyörgést jelent. Katolikus hívők vagyunk, így ez a szó nekünk ez jelenti, eszembe sem jutna keresztnévként használni... Misének vagy Bibliának sem nevezném a gyerekemet. :)) Bár a Zsolozsma jól hangzik.

2019. máj. 19. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, de jól hangzana a Kovács Anomália, Kovács Románia, Kovács Kleptománia is, ha nem lenne konkrét jelentése ezeknek a szavaknak...
2019. máj. 20. 01:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem olyan letargikus, búskomor hangulata van. Megisvan, miért:

litánia

1. felsorolásokból, párbeszédekből álló keresztény ima, könyörgés;

2. hosszú ismételgetés, unalmas felsorolás;

3. vég nélküli siránkozás, panaszkodás

forrás: idegen-szavak.hu/litánia

Javasolnék pl helyette egy Natáliát, Linettet, Liliánát, Iliánát, Etelkát, Liviánát, Lanát, Leilát mondjuk.

2019. máj. 22. 16:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Kikombóztam belőle mégegy nevet:) Lilinetta:) És akkor a változatosság kedvéért nem Lili lenne, hanem Netti a beceneve:) Meg még egy picit a Letícia is hasonlít, vagy esetleg Alícia, Aletta, Alettina:)----leguttsót is most kombóztam ki, ez lehet nem anynira jó:):D:D:D
2019. máj. 22. 16:45
 16/16 anonim ***** válasza:

*amúgy Alettina esetében az allergiára hansonlít egy picit, meg egy picit ilyen sejpítős Palesztinára; de viszont az Aletta pl elég szép és cuki is:):)

Egyébként Liletánia?:) Amúgy tudom, privátban írtam jobbakat, amiket kifejlesztettem:):)

2019. máj. 22. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!