Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Szeretnék menni dolgozni,heti 2-3 napot(lenne is hová),de nem oda ahonnan elmentem szülni,oda már nem is vennének vissza.Még GYED-en vagyok egyébként.Szóval azt nem tudom,hogy ilyenkor fel kell mondanom az előző helyen vagy mi ennek a menete?
2010. júl. 6. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Én úgy tudom, gyed mellett nem lehet dolgozni, de ha el akarsz menni másik helyre, fel kell mondanod, mert csak egy helyen lehetsz bejelentve. De gyed mellett szerintem nem lehet.
2010. júl. 6. 15:56
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Gyed-et le kell mondani, mert gyed mellett nem dolgozhatsz, felmondani a régi munkahelyen. Igényelheted a gyes-t.
2010. júl. 6. 15:56
 3/12 anonim ***** válasza:

gyes mellett mehetsz csak

vagy számlás lehetsz az új helyen, de akkor nem kell felmondanod sem.

2010. júl. 6. 16:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
GYED mellett nem dolgozhatsz, tehát le kell mondani róla és GYES-re menni. Viszont GYES mellett dolgozhatsz máshol is, ez megengedett. Tehát én nem mondanék fel, hanem dolgoznék GYES mellett az új helyen, majd a GYES végén a régi helyem rúgjon ki, ha akar, akkor ki kell fizetniük a szabadságokat, hátha jár valmai végkielégités is, és egy hónapot ki kell fizessennek, hiszen törvény kötelezi, hogy egy hónapig nem rúghat ki, tehát ha nem akar visszavenni, ki kell fizesse az 1 hónspot... ilyesmi. Hátha jobban jössz ki anyagilag...
2010. júl. 6. 16:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell felmondani a régi munkahelyeden,én sem mondtam fel és elmentem egy másik céghez rendesen bejelentve.Gyed mellett nem dolgozhatsz,azt le kel mondanod és a lemondás másnapjától igényelned a gyest.A munkaszerződésedbe az új helyen kötlező beleírniuk,hogy Gyes mellett végzed a munkát.
2010. júl. 6. 20:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
GYES mellett nyugodtan dolgozhatsz máshol is. Ha 8 órába elhelyezkedsz egy másik cégnél, majd lejár a gyesed, akkor a régi helyeden Neked kell felmondani vagy a közös megegyezés. A céget nem kötelezheted felmondásra, így elesel a végkielégítéstől és a felmondási időtől is. Általában ilyenkor kifizetik a felgyűlt szabikat és kész.
2010. júl. 6. 21:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Utolsó: elfelejted, hogy a cége fel AKAR neki mondani. Igy neki nem kell közös megegyezésre törekedni, elég, ha úgy csinál, mint aki vissza akar menni...
2010. júl. 6. 21:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha van neki máshol 8 órás bejelentett munkahelye, akkor nem így működik. Barátnőm is így volt, és a munkaügyesük mondta neki, hogy nyugodtan kérdezzen meg bárkit, ilyenkor a cég nem kötelezhető felmondásra.
2010. júl. 6. 21:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó.Olyan nincs,hogy fel akar mondani gyed-gyes alatt,ill.megteheti a gyerek 3 éves kora után miután kifizették(letöltötte) a szabikat és a rendes felmondási időt+ ha ők mondanak fel neki,végkielégítés is jár!

Természetesen ő bármikor felmondhat a régi cégénél,de akkor végkielégítés nem jár.

Arra meg ügyeljen,hogy ne az új cég próbaideje alatt mondjon fel a régi cégénél,mert akkor nem mehet vissza gyed-re(ha még járna neki)

Ugyan ebben a cipőben vagyok tudom,hogy működik.

Engem sem tudnak(én sem szeretnék)visszavenni.

2010. júl. 6. 21:45
 10/12 anonim ***** válasza:
bocsi,közben jött 1 hozzászólás,21:22-nek ment.
2010. júl. 6. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!