Mit tennél ha a gyereked megütne téged?
-5 évesen
-10 évesen
-15 évesen?
Azért a szitu sem mindegy.
Pl ha én ütök először, és ez a válasz, akkor mélységesen el kell gondolkozni.
Ha nem engedem el egy beígért utazásra pl, amit nagyon várt, csak úgy, erőfitoktatásból, az is más.
De ha "csak úgy", akkor nem visszaütnék, hanem szankcionálnám valami olyannal, amit nagyon megérezne...Pl 1 hónapig NINCS egyáltalán kütyü.
Vagy nem mehet el valamire, amit nagyon szeretne.
Vagy valami hasonló, a lényeg, hogy neki is fájjon, mint nekem az ütés. Persze nem fizikailag...
5 és 10 évesen semmit.
15 évesen visszaütnék.
Aki azt írta hogy semmit (még 10 éves gyereknél sem) az aztán baromi jól nevelhet..
5 éves sem hülye már, simán megmagyarazhatom hogy ez fáj, ronda dolog és nem ütünk ha valami nem tetszik.
10 évesen ugyanez csak némi büntetéssel toldva (nuku tv, xbox stb. egy ideig és gondolkodjon el szépen az élet nagy dolgain)
15 évesen kb. mint a 10 évesnél csak komolyabb beszélgetéssel. De ha megüt egy 10 vagy 15 éves, ott már nagyon elbsztam valamit a nevelésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!