Elnevezhetem mindkét gyerekemet ugyanúgy?
3-as válaszoló jól írja, csak ikreknek nem lehet ugyanaz a neve: [link] 44. paragrafus (5) bekezdés
Én olyanról tudok, hogy elvált férfi újra nősült és az új gyereket is ugyanúgy nevezte el, mint a másik fiát. Elég bizarr szerintem. A középkorban egyébként volt ilyen szokás, hogy ugyanúgy neveztek el több gyereket is az apáról, azért, hogyha az egyik meghal, legyen másik (ugye akkor magas volt a gyermekhalandóság). Pl Hunyadi Jánosnak is volt egy János nevű testvére.
Bakker en ezzel viccelodtem a férjemnek, amikor nem találtunk semmi nevet a 2. fiunknak 😂😃
Hogy az első Dominik, akkor a 2. legyen Dominic , a 3. meg majd Dominque 😆
(Szerencsére találtunk más nevet :D )
Én úgy tudtam eddig, hogyha két... Áhh, én nem tudok magyarázni, ugorjunk a példára. :D
Tehát én úgy tudtam eddig, hogy csak ilyen verziót lehet tesóknál:
1.gyerek: Kováts Diána Flóra
2.gyerek: Kováts Flóra Diána
Tehát két keresztnév, csak megcserélve őket. De akkor azt mondjátok, hogy lehet mindkettő gyermek Kováts Diána? :O
Volt barátosnémnak van nagy családja (nem "C"-k), íme a tesók nevei:
Patrícius, Patrik, Alexander, Alex, Alexandra
Ha a P-s srácok után lány született volna, akkor Patrícia lett volna a csajszi.
Anno a nagymamám mesélte, hogy a faluban volt egy testvérpár: Hilda és Hildegárd (-német nemzetiség). Kb ugyanaz a név.
És ott olvastam a Henriett és Henrietta testvérpárról.. ott se komplettek a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!