Sértő lenne ennivalót, ruhát csomagolni?
Kislányom összebarátkozott egy kislánnyal az oviba, többször átjött már hozzánk játszani. Nemrégiben egyszer megkérdezte az anyukája, hogy hétvégén nálunk alhat-e. Megengedtem, jól érezték magukat a lányok, többször aludt azóta nálunk.
Sokmindenre mondta már hogy neki nincs, meg hogy nem evett még ilyet.
Számomra most derült ki, hogy nagyon rossz körülmények között élnek, állítólag sokszor enniük sincs mit, pedig anyuka dolgozik.
Van otthon egy iskolás tesó.
Most hétvégén is itt volt nálunk, palacsintát sütöttem, amit nagyon jó ízűen evett a kislány.
De közben meg az járt a fejemben folyton hogy hó vége van, lehet a nagytesó nem eszik otthon egész hétvégén.
Szerintetek ilyen esetben sértő lenni mondjuk palacsintát vagy akár főtt ételt csomagolni?
Vagy felajánlani pár kinőtt ruhát?
Nem akarom megbántani vagy kellemetlen helyzetbe hozni anyukát, mert egy kedves, csendes nő, sosem panaszkodott nekem, csak mindig hozza viszi a kislányt.
Főtt ételt megkérdezném hogy megeszik-e ha csomagolsz el, mert túl sok maradt, csak rátok romlik, igy nem érzi ugy hogy alamizsna. Sütit simán adnék nekik, hogy “ti se maradjatok ki a jóból”.
Ruhát meg mondod hogy látod hogy a Juliska pont abba a meretbe nol bele amit az en Mariskam kinőtt, eladással nem akarok vacakolni, szívesen nektek adom ha elfogadjatok :))
Amikor évekkel ezelőtt kigyulladt a házunk és elégett a fele, hihetetlenül jól esett, mikor a szomszéd az egész családomnak egy komplett ebédet megfőzött. Hozta a nagy kondérba, idegenek is hallották mi történt, és adtak már nem használt konyhai eszközöket. Ma is könny szökik a szemembe, mikor erre gondolok, annyira jól esett és szükségünk is volt rá. Most már bőven helyrerázódtunk anyagilag, és érdekes, hogy állandóan kerülök olyan helyzetbe, ahol önzetlenül kell segítenem: amikor a szaktudásomért keresnek fel ismerős ismerőse hogy segítsek, mikor egy konyha nagy gépet adtunk el bőven áron alul, és mint kiderült, az jelentkezett rá, aki újonnan nem tudná megvenni.
Emlékszem, pár éve kollégista voltam, és ide a gyakorira kiírtam egy kérdést, hogy mit főzzek, miket vegyek, hogy meg tudjak élni heti egy ezresből. Kaptam a leveleket, hogy megmaradt felesleges tartós élelmiszereket küldenének nekem. Megadtam az elérhetőségem, kaptam is csomagokat, nagyon hálás voltam érte, mert annyira éhes voltam minden nap, hogy fájtak a szerveim. Megkérdeztem egy csomagküldőt, mit is tudnék neki hálámból küldeni viszont? Azt mondta, hogy nem neki fogom visszaadni ezt a gesztust, hanem majd valaki másnak. És így is lett.
Bocsi a sok beszédért, de előjöttek az emlékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!