Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sértő lenne ennivalót, ruhát...

Sértő lenne ennivalót, ruhát csomagolni?

Figyelt kérdés

Kislányom összebarátkozott egy kislánnyal az oviba, többször átjött már hozzánk játszani. Nemrégiben egyszer megkérdezte az anyukája, hogy hétvégén nálunk alhat-e. Megengedtem, jól érezték magukat a lányok, többször aludt azóta nálunk.

Sokmindenre mondta már hogy neki nincs, meg hogy nem evett még ilyet.

Számomra most derült ki, hogy nagyon rossz körülmények között élnek, állítólag sokszor enniük sincs mit, pedig anyuka dolgozik.

Van otthon egy iskolás tesó.

Most hétvégén is itt volt nálunk, palacsintát sütöttem, amit nagyon jó ízűen evett a kislány.

De közben meg az járt a fejemben folyton hogy hó vége van, lehet a nagytesó nem eszik otthon egész hétvégén.

Szerintetek ilyen esetben sértő lenni mondjuk palacsintát vagy akár főtt ételt csomagolni?

Vagy felajánlani pár kinőtt ruhát?

Nem akarom megbántani vagy kellemetlen helyzetbe hozni anyukát, mert egy kedves, csendes nő, sosem panaszkodott nekem, csak mindig hozza viszi a kislányt.

2019. ápr. 28. 18:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%

Ez nehéz kérdés..

2- 3 palacsintát simán csomagolnék de más kaját nem igazán. A kinőtt ruhákat anyukától kérdezd meg, hogy elfogadja e?!?!

2019. ápr. 28. 18:59
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Lehet máshogy tálalni a dolgot esetleg. A kaját hálaképpen, mert nagyon örülsz a kis barátnak és fogyasszák egészséggel. A ruhákat azért, mert ez van nektek, de a te kislányod sose hordta, te meg sajnálod, mert olyan szépek... Nem kell alamizsnaként tálalni és akkor jobb szívvel tudja fogadni is.
2019. ápr. 28. 19:02
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is pár palacsintát csomagolhatsz olyan címszóval,hogy a nagyobb tesó se maradjon ki a jóból. A ruhákat meg simán kérezd meg. Ebben nincs semmi. Mi most várjuk a babánkat és tőlem is megkérdezte a szomszéd,hogy elfogadunk e kinőtt ruhákat. Én mindent elfogadok amit szívesen adnak nem sértődöm meg,sőt örülök neki. Pedig mi nem szorulunk rá. De jól esik a kedvesség.
2019. ápr. 28. 19:05
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Sértő lenne, igen. Max ha a gyereknek nagyon ízelt valami, akkor megjegyezheted ha az anya jön érte higy "Zsuzsikának nagyon ízlett a rakott karfiol, én meg tul nagy adagot csináltam, szívesen elcsomagolnék neki egy adagot, ha gondolod"
2019. ápr. 28. 19:06
 5/15 anonim ***** válasza:
38%
A keresztlányom a múltkor itt aludt nálunk, olyan kaját csináltunk amit szeret.Este, hogy az apja felhívta elmondta,hogy ma még nem evett semmit, aztán kiderült, hogy nem is fűtünk és majd meg fagy és amúgy meg verjük.Nyilván egyik sem volt igaz.Párom ki volt akadva, hogy hogy hazudhat ilyet a gyerek, pedig csak figyelemre vágyott és úgy érezte ezzel éri el.Ne értsd félre lehet tényleg nélkülöznek, de az is lehet hogy csak a gyerek találta ki mert figyelemre vágyott.
2019. ápr. 28. 19:09
 6/15 A kérdező kommentje:

Ez nem is rossz ötlet, hogy a nagytesónak küldjem.

Mi is szoktunk sógornőmtől rendszeresen használt ruhákat kapni, szóval én sem gondolom ezt sértésnek,csak anyukát nem ismerem még annyira, de lehet akkor megkérdezem egyik reggel az oviban.

2019. ápr. 28. 19:20
 7/15 anonim ***** válasza:
66%
A sógorno csaladtag....
2019. ápr. 28. 19:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy is kedves gesztusnak gondolnám a kaja adását, hogy nincsenek anyagi gondjaink. Nálunk munkahelyen is megy a kinőtt ruhák elajándékozása egymás között.
2019. ápr. 28. 20:20
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik gyerekes barátnőm hetente jön hozzánk , Még SOHA nem jött üres kézzel, Pedig nem szorulunk rá de mindig hoz valami kaját. Múltkor hozott hat croissont, azelőtt egy nagy zacskó salátát, Egy tepsi süteményt, vagy gyümölcsöket.

Úgyhogy ez a kaja mindenképpen Jó ötlet, mondod hogy hú sütöttem a palacsintát és sok megmaradt csomagoltam otthonra vagy a tesónak.

2019. ápr. 28. 20:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A ruha adásban aztán meg tényleg nincs semmi mi is kaptunk mindenhonnan, meg én is adok mindenkinek simán a játszó csoportba is kvázi akit kétszer láttam annak is. Gyerekruhák között ez teljesen normális!
2019. ápr. 28. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!