Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van a gyerekednek saját...

Van a gyerekednek saját szobája? Használja is? Mennyi idős?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 19. 07:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Van mindháromnak. A kicsi 10 éves, többnyire ott tartózkodik. A nagyok ritkán használják, csak ha hazajönnek az egyetemről, 20 évesek. A legnagyobbnak nincs, rég elköltözött.
2019. ápr. 19. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Harom gyerek van, van sajat szobajuk. A nagyok (9 es 10 evesek) sokszor vannak a szobajukban napkozben is, de van, hogy egymasnal bandaznak, vagy a nappaliban filmeznek. Amikor kisebbek voltak, akkor is jatszottak sokat a szobajukban, mert a pegokat, aprobb jatekokat ott tartottuk.

A legkisebb meg csak fel eves, napkozben keveset vagyunk a szobajaban, velem van tobbnyire a nappaliban, konyhaban, kertben.

2019. ápr. 19. 11:46
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

11 éves fiú és 9 hónapos lány. Mindkettőjüknek az első naptól fogva van és ott is alszanak, a picinél még használok kamerás bébiőrt, mert nagy a ház és a kert, szeretem szemmel tartani, ha alszik is.

A fiam sokat van a szobájában, ott tanul, sokat játszik bent (de a nappaliban és az udvaron is szokott, főkétn az udvaron amúgy) és mostanában nagyon igényli is a privát szférát.

A lányom egyelőre főként csak alszik a szobájában, de játszani is szoktunk bent, pl ott van neki a labdamedence, egy játszóvár és később ott lesz beszerelve a játékkonyha (már mevettük, csak még dobozokban van).

Most a mi szobánk és a 2 gyerekszoba a felső szinten van, idővel majd én a férjemmel lepakolok egyik alsó szobába, mert a mostani szobánkhoz van külön fürdő. Azt először a fiam kapja meg, majd - a nagy körkülönbséget figyelembe véve -, a lányom. Szerintem jó, ha egy kamasznak külön van fürdő is, ha van erre lehetőség. Nekem is volt gyerekkoromban és imádtam.

Én nagyon külön szoba párti vagyok.

2019. ápr. 19. 13:15
 14/18 anonim ***** válasza:
57%

A nagy egyéves korától van külön szobában, de olyan 5-6 éves koráig nem túl sokat volt ott, kivéve, amikor aludt. Inkább a nappaliban szeretett játszani. Most már nagy, 11 éves, prímán elvan a szobájában régóta, ott olvas, vagy programokat ír a számítógépén, meg ha valami sziszifuszi dolgot csinál, azt is ott tudja nyugiban, mert különben a hároméves öccse úgyis belemászna abba, amit éppen csinál.

A kicsi 3 éves, még velünk van egy szobában, két hét múlva költözünk, akkor lesz sajátja. Az fel sem merült, hogy a két fiút tegyük egy szobába ekkora korkülönbséggel, a kicsi amúgy is sokáig ébredt éjjel, nem akartuk, hogy zavarja a nagyot, vagy a nagy a kicsit például a délutáni alvásban (amúgy is harcolni kell vele, hogy elaludjon).

A kicsin mondjuk nem látom, hogy nagyon igényelné a külön szobát napközbeni játszásra, akkor érzi jól magát, ha közben lát minket is. Viszont éjjelre már biztos, hogy jobb lesz neki külön, miután megszokta, hogy nem a mi szobánkban alszik. Már egy éve meg akartuk ezt lépni, csak sajnos elég sokat csúszott az adásvétel és a felújítás is.

2019. ápr. 19. 14:26
 15/18 anonim ***** válasza:
58%

1,5 éves a fiam. Van saját szobája. Játszani szokott ott, aludni nem.

Igazából egyelőre ruhákat tárolok a szekrényben, illetve a férjem ott alszik ha beteg, mert fél hogy a köhögéssel zavar minket alvás közben. Illetve ott (is) szoktunk filmet nézni, kettesben lenni.

2019. ápr. 19. 19:12
 16/18 anonim ***** válasza:
5eves.van szobája. Jatszasra használja max.
2019. ápr. 19. 21:41
 17/18 anonim ***** válasza:
3 éves kislány, van külön szobája a kezdetektöl. Föleg alvásra használja (délután is), de mostanában egyre többször játszik is ott. Mondjuk ott csak a tipi sátra van, meg egy doboznyi plüss és egy fiókban pár játék. A legtöbb játék lent van a játszósarkában a nappali mellett (a szobája az emeleten).
2019. ápr. 19. 22:42
 18/18 anonim ***** válasza:

1,5 hónaposan lett kész a szobája

6 hónaposan költözött át.....

2019. ápr. 19. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!