15-36-os gyerekülésben ülhet a gyerek az anyósülésen?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 18. 22:26
1/11 anonim válasza:
Ugy tudom nem. A legzsak miatt. Am ha az kikapcsolhato, akkor igen. Miert nem jo neki hatul?
2/11 anonim válasza:
Nem, nem ülhet. Elöl vagy hátrafele hordozóban csecsemő, vagy ülés nélkül 150 centinél magasabb gyerek.
3/11 anonim válasza:
Ülhet, 150 cm alatt gyermekbiztonsági rendszerben, ha a menetiránynak háttal beköthető ülésben akkor a légzsákot ki kell kapcsolni.
Olvassátok el a kreszt.
Az másik kérdés, hogy hol biztonságosabb.
4/11 A kérdező kommentje:
Azért kellene előre tenni, mert abban a kocsiban nem fér el a 3 gyerekülés egymás mellett hátul.
2019. ápr. 19. 07:25
5/11 anonim válasza:
A jogszabály szerint űlhet, de nem ülésmagasítón, hanem gyermekülésben.
Olvasd el a jogszabályt, ne az itteni válaszokra alapozz!
7/300 8.bekezdés
6/11 anonim válasza:
Menetiranynak hattal kikapcsolt legzsákkal ülhet, amugy nem. Van gyerekem 2 is, nekünk rendőr mondta.
7/11 anonim válasza:
Ülhet. A kisebbik autónkban nálunk is úgy ül.
8/11 anonim válasza:
Ülhet. Mióta meg van a kistesó,így utazunk. A nagy elöl, én hátul a kicsivel.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
# 5/8 Időpont ma 07:50-es: Megírnád, lennél szíves, hogy melyik jogszabály? A KRESZben nem találtam a 7/300 8.bekezdést. Köszi.
2019. ápr. 19. 10:10
10/11 anonim válasza:
48§ (7)
A menetiránynak háttal bekötött ülés van csak szabályozva (légzsák kikapcsolása). Egyébként menetirány szerinti utazásnál annyi, hogy 150 cm alatt megfelelő gyerekülés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!