Anyos mindenaron ebedet akar csinalni nekunk es a gyerekunknek, aki 2 eves. Mit fozzon, ha naluk minden etel extra zsiros es sos?
A levesek ezert kilove, mert olyan sosak, h felnottnek zavaroak.
Sultkrumpli tocsog a zsirban, pedig a gyerek szeretne....
Persze, olyan etel kene, amit egy ket eves is megeszik.
Szerintetek mit keszitsen, ami nem lehet tul zsiros, ha mar ugyis el fogja sozni?
Ne haragudj, de anyaként, haziasszonyként neked nincs abszolúte halvány ötleted sem? Azt csak tudod mit szeret a gyereked....mondjuk főzzön azt. Ehhez idegenek kellenek?
Ez szimplán egy újabb anyósszidós kérdés mert én azt nem hiszem el hogy te saját magadtól nem tudsz ételt mondani.
Oké értjük, anyós szarul főz. Akkor mondj olyat amit TE szoktál főzni.
(tavaly volt egy hasonló okos kérdés, vki azt kérdezte: "szülés után mit hozassak anyummal a kórházba enni?" Erre néhányan elkezdtek random kajákat írni, a kérdező mindre közölte hogy ő azt nem szereti.)
Kepzeld, tudom mit szeret a gyerekem, de azt is tudom, h anyos nem tud fozni 😅
Mivel ok olyan koretet h tojasos rizs v bulgur nem ismernek, eleg nehezen mondanam neki, h mama, jo lenne egy kis zoldseges bulgur a gyereknek, mert az a kedvence. Vagy a spagetti csak ne usszon a zsirban?! Oh a sultkrumpli barmikor nyero, de nem az, amit megnyomok es csopog... Jo parasztasszonykent a mama mindent egy fakanal zsirral keszit...
Inkabb, tudod kene valami segitseg, egy etel, ami nem lehet zsiros... Koszi a TE segitseged, a te valaszod lesz a leghasznosabb!
De tudod, en mar kerdeztem itt olyat is, h EN mit fozzek neki ebedre, oke szaranyavagyok 🚮 azt se tudom mit szeret a gyerekem 🙃
Na a turogomboc jo, arra nem is gondoltam, koszonom!
(En sose csinalok turogombocot)
Amit en szoktam csinalni es a gyerek megeszi:
Ahogy irtam rizs, bulgur, sult burgonya, barmilyen modon, zoldseggel.
Cukorborso leves, husleves, zoldsegleves, hamis husleves.
Meggymartas prezlivel, zoldseges tesztak, rantott cukkini, resztelt maj, tojasos nokedli...
Meg a sajtos parizer es a majkrem meg a vajkrem kenyerrel.
Azt hiszem ezek a gyerek kedvencei
Fozelek is szuper, na ezt sem szoktam csinalni, koszonom!:)
(Kremlevest valamiert nem eszi meg, pedig mi az apjaval imadjuk, foelg telen)
Grízes tészta, mindenfajta gombóc, palacsinta.
Ha nem tud főzni, mondd meg neki, hogy inkább süssön sütit, hátha a sütés jobban megy neki.
"Anyuka, inkább desszertet hozzon, mert én sütni úgyse nagyon szeretek/nincs időm"
Ezzel nem bántod meg, hogy nem tud főzni, és fontosnak érezheti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!