Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg anyósomnak...

Hogy mondjam meg anyósomnak fimoman hogy túl sok dologba üti bele az orrat (gyereknevelésbe) amihez amúgy semmi köze?

Figyelt kérdés
Pàrommal megbeszèltük hogy melyik ovodába szeretnènk jàratni majd a gyereket erre anyósom azt mondta felejtsük el mert ő oda nem akarja (pàrom nem mond neki semmit hallgat az anyjàra) msjd oda fog jàrni a gyerek ahova ő is régen járt. Hogy mondjam meg neki hogy ne szöljon bele ennyi mindenbe amihez semmi köze úgy hogy ne bántsam meg? Nagyon könnyen meg tud sértödni .. de mèg mindig èn vagyok a gyerek anyja ès nem ő.
2019. ápr. 15. 13:32
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Engem ugyan nem érdekelne, ha megsértődik. Megmondanám simán, hogy tojok rá, hogy ő mit akar, én vagyok az anyja, én döntöm el, hova fog járni. Állj már ki a gyerekedért. Tojd le magasról. Ha ezen megsértődik, az nem téged minősít, hanem őt
2019. ápr. 15. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy "finoman" megmondod az ellenvéleményedet és nem fog megsértődni.

Vagy kitartasz a választott óvoda mellett és akkor garantált a sértődés, balhé, vagy fejet hajtasz az anyósod akarata előtt.

2019. ápr. 15. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Én nem dinomkodtam. Anyosom sem az a fajta, ellenben nagyon gyorsan be tud sertodni. Pl a kicsinel megint kezdte, hogy 3 honaposan mar siman hozzataplalhato, en 4 hosan akarom kezdeni, meg hogy majd juliusba a fel eves gyerek ehet tortat. Hat mondom az en gyerekem biztos nem, majd a nagyobb megeszi helyette is ennyi... mondtam neki, hogy en szultem, szeretnem eldonteni mikor es mit adok a gyereknek enni vagy inni. Meghallgatom a velemenyet, de nem fogok olyat megfogadni, ami a gyerekem karara mehet.
2019. ápr. 15. 13:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szoval legyel oszinte, es ne finomkodj, mert abbol ugysem ert. Majd kisertodik... utolso voltam.
2019. ápr. 15. 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

Kommunikáció? Miért nem akarja anyós? Miért akarja a másikat?

Ha meg ennyit nem tudtok megbeszélni, akkor magát az ovi témát minek mondtátok neki? Joggal érzi ha elmondtátok hozzászólhat.

2019. ápr. 15. 13:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, ha neki az a stílusa, hogy "felejtsétek el azt az óvodát", amit ti kiválasztottatok, akkor én csöppet se törekednék finom jelzésre. Kerek-perec megmondanám neki: "Mama! Tudja, a vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a másikéra!"

De lehet más stílusban is: Pl. elnézel az anyósod feje fölött, és mint egy kinyilatkoztatást, úgy mondod: "Nem lehetséges más óvoda, mert már eldöntöttük." De ha még nem döntöttétek el, akkor meg mondhatod: "Köszönjük véleményét, majd megfontoljuk és párommal közösen döntést fogunk hozni."

Egyvalami fontos: sose kezdj el érvelni, miért döntöttél így. Mert nem tartozol neki magyarázattal. Természetesen, ha valaki őszintén érdeklődik, hogy miért pont oda, miért nem amoda, akkor el lehet mondani az érveket, de egy ilyen anyós előtt minden csak magyarázkodás lenne, márpedig nem tartoztok neki magyarázattal.

2019. ápr. 15. 14:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Meghallgatjátok a véleményét

2. "Jól van anyuka."

3. Majd végül abba az oviba íratjátok, amibe ti akarjátok

2019. ápr. 15. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is teljesen finoman meg lehet hallgatni, aztán azt csináltok, amit akartok. Ha rákérdez, akkor meg elég annyi, hogy szerintetek ez volt a jó döntés.
2019. ápr. 15. 14:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem engedek ebbe beleszólást és kész! Ha sértődés lesz, akkor sem!

Eldöntöttük ketten a férjemmel melyik ovi, melyik iskola és tényként közöltük a döntést. Volt olyan, aki belekezdett volna a nagy monológ a, de le lett szerelve, hogy már eldöntöttünk!

2019. ápr. 15. 15:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a tobbiek irjak. Nem kell magyarazkodni, nem kell gyozkodni, nem kell elerni, hogy egyetertsen. Rahagyni, aztan beiratni, ahova szeretnetek, kesobb meg annyit mondani, hogy ,,igy dontottunk”. A ferjed azert ebben melletted all, tehat rad hagyja, hogy hova iratjatok be, ugye?

Nem beszelte ra az anyja a masik ovira?

Neked amugy nemis kell mondanod semmit az igy dontottunk-on kivul, magyarazkodjon a ferjed, ha akar, ha meg nem, az meg az o dolga. En nem mennek bele a helyedben semmilyen gyozkodesbe, abba sem, hogy ez a ti kompetenciatok, mert anyosod ugysem igy gondolja. ,,Igy dontottunk”. Miert? ,,Mert igy latjuk jonak”. Kesz.

Volt ido, mikor belementem vitaba, sertodes lett belole, nem beszeltunk sokaig, aztan minden folytatodott tovabb, mintha nem magyaraztam volna el, hogymi vagyunk a gyerek szulei. Ezt kar volt, mert nekikez egyreszt mindegy, masreszt nem valtoztat a hozzaallasukon. Azota mindenki intezi a sajat csaladjat, en nemveszekszem tobbet velukolyanevidenciarol, minthogy en vagy a gyerekemanyja, endontok, nemok.

2019. ápr. 15. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!