A kisbaba szájában összekeverődhet a DNS az anyjáéval?
Gyakorlatilag az összes DNS-vizsgálatunk egyszerű és fájdalommentes szájüregi mintavétellel történik. A mintavevő a közismert fültisztítóhoz hasonlít.
A mintavétel során az adott személy szájüregének két oldalán kettő-kettő, (összesen négy) mintavevővel kell a szájüreg belső nyálkahártyáját megdörzsölni. A dörzsölés összegyűjti a nyálkahártya laza, felületi sejtjeit, ezekben van a DNS-vizsgálathoz szükséges DNS.
Egy apasági vizsgálat során legalább 2 személynél történik mintavétel: a gyermeknél és a feltételezett apánál (”Duó teszt”).
A NYÁLKAHÁRTYA LAZA SEJTJEI nem a nyál. Az a nyálkahártya. Nem nyálból végzik a DNS vizsgálatot. Amit te linkeltél abban is pontosan ez szerepel. Ja tovább kellett volna olvasni.
Szövetből végzik a DNS vizsgálatot, a nyál meg az anyatej nem szövet.
Ha disznóhúst eszel keveredik a DNS-ed a disznóéval???
"Ha disznóhúst eszel keveredik a DNS-ed a disznóéval???"
Tudtam, hogy ennyire aljas leszel, hogy azt a látszatot akarod majd kelteni, hogy azt hiszem a tudomány nem tudja megkülönböztetni az emberi dns-t egy állatétól. Szándékosan mutattam azt az egy mondatot, mert azt állította valaki, hogy nem nyálból. Mellesleg még mindig ott van az tény, amit a vizsgálatot végző oldal is tanácsol, hogy előtte a baba ne egyen és lehetőleg ki kell öblíteni. Vajon miért? Ők is hülyék, mi? Csak te vagy zseni. 😀😀😀😀
Azt nem mondtam hogy zseni vagyok, szerintem 70-es IQ elég ehhez, hogy valaki tudja nem keveredeik össze a DNS, senkiével.
Az hogy ki kell öblíteni a szájat-higiéniai okai lehetnek, fogat is mosunk fogorvosi vizsgálat előtt, de nem azért, mert így jobban látszódik a szuvas fog. Hanem mert így illik. Logikus ha szádat végigtörlöd, kiöblíted előtte, de nem a DNS-t öblíted ki, nehogy bekeveredjen a te DNS-ed közé.
Örülök, hogy van egy pár ember akij megértették a kérdést...
Tudom hogy az anyatej más anyag, és tudom hogy nem a nyálból veszik a mintát, de akkor is ha az anya DNS-e a kisbaba szájába kerül, akkor a mintavétel közben összeszedhetik a pálcikán azt is, nem?
Persze nem gondoltam szoptatni a vizsgálat előtt, de nem tudom mennyi ideig marad meg a DNS a szájban...
Ja, és a baba szája mindig tele van nyállal, azért nem mondhatom neki hogy öblítse ki, mossa meg a fogát, szedje össze a nyálát, nyelje le és nyissa ki a száját hogy mintát vehessünk... Szóval igaz hogy nyálkahártya szövetekről beszélünk, de azért a nyálat, amelyben található másik DNS(ebben az esetben az anyukáé, de mondjuk rá csókolózás után is a DNS-ünk benne marad egy ideig másik ember szájában), nem lehet kiírtani a szájból..
Ha egy kis vízzel el lehetne tüntetni a DNS-t akkor egy bűncselekmény után akár ki megmoshatná az alanyt és nem lenne ott a DNS-e..
Na szóval erre lennék kíváncsi, mennyi ideig maradhat a DNS?
Az igen.
Tudósok -> tudományos módszer
Nyilván a célszerű első lépés kiszűrni a tőle származó, tehát megfelelő (típusú) sejteket, amire nyilván képesek.
Ezt is inkább többszörösen csinálják, amivel még az emberi mulasztás miatti hiba is nagyrészt elkerülhető, emellett könnyen észrevehető is.
Szóval olyan nagyon nincs mi összekeveredjen, nem úgy állnak neki, hogy "hé báttya, ott egy déenes, szeggyük hát ki"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!