Mikor még kisbaba, egekig imádják, de ha felnő akkor semmi. Miért?
ugy ertem hogy megszuletik a baba, akkor anyuka elete ertelme szemefenye, de ha mar tinedzserkorba lep akkor egy heves vita utan kepes kirakni otthonrol,elzavarja,kitagadja vagy mert esetleg meleg stb. Ez annyira szomoru hogy vannak ilyen szulok. Vita alatt nem ertek morbid dolgot pl egy nezetelteres vagy felreertes. Olyan "cuki kiskutya vagy hazaviszlek/megnottel mar nem kellesz" beutest erzek ebben.
(Nyilvan ez nem igaz mindenkire)
Az igazi szülő sosem képes kirakni a gyermekét. De az tény, hogy a kamaszkor a legnehezebb időszak, és van amikor a zsülőnek is elfogy a tűrőképessége, és foga a feját, hogy hol rontotta el.. Kire hasonlít ez a gyerek, mikor én teljesen normálisan neveltem, tiszteletre stb. c. fejezet...
A szülő is ember.
1-es," kar"hogy megfordult, mert ez a felfogas sokkal logikusabb:D
2-es szerintem is valami ilyesmi. Vagy megbanta volna hogy bevallalta, es akkor mar nem tunik jo bulinak
Egy kisbaba cuki, elesett, és rád van szorulva.
Egy kamasz idióta, szemtelen, és a halálfaxára kiván naponta 3x, drámázással tarkítva.
Van még kérdésed? :D
Teljesen egyszeru a kerdesre a valasz.
A kisbaba ugymond egy uj dolog, mindenki orul neki, hogy hosszas varakozas utan megszuletik es probalnak a legjobbak lenni vele. Artatlan, nincs semmi fogalma a vilagrol, visszabeszelni sem tud.
Egy kamasz meg egy tini, mar teljesen mas vilag lep be. Elkezd lazadni, kinyilik a szaja/csipaja, ugy erzi, hogy az egesz vilag ellene van, kezdi megismerni a valo vilagot. Ekkor alakul ki az ember szemelyisege... egy kisbaba teljesen mas. Csak gugyog, sir, mosolyog
Így van értelme a természet szempontjából. Egy babát óvni-védeni kell folyton, nem tud magától enni, tisztába kell tenni, így szinte folyamatos figyelmet igényel. Ha nem rajongana az emberek nagy része ösztönösen a babákért, akkor szinte lehetetlen lenne normális, életképes embereket felnevelni, hiszen az egészséges mentális fejlődéshez és szicializációhoz hozzá tartozik, hogy a gyereket folyton ölelgetni kell, gügyögni kell hozzá. Ha ez elmarad, akkor később nehézségei lesznek a kapcsolatok kialakításával, stb.
Egy tininél viszont pont az ellenkezőjére van szükség; őket már nem szabad körülugrálni, mert akkor életük végéig anyuci-apuci kicsikéi lesznek. Ekkor már be kell keményíteni (nem testi/lelki bántalmazásra gondolok) és éreztetni kell velük, hogy a tetteiknek következményei vannak, és vállalniuk kell a felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!